TEHNOLOGIJA

Ovekovečite cestne dogodivščine

Objavljeno 20. marec 2014 11.03 | Posodobljeno 20. marec 2014 11.03 | Piše: Nenad Vučić

Na cesti se pogosto zgodi kaj nepredvidenega, kar lahko ujamete s kamero.

Dogajanje na cesti je nepredvidljivo, posnemite ga!

Kaj vse lahko človek doživi na cesti, verjetno veste. A kaj ko ste do zdaj lahko svojo zgodbo le povedali. Če ste eden tistih, ki so si v avto že vgradili kamero, potem lahko dogodivščine zdaj tudi pokažete. Naj prijatelji vidijo, kaj ste doživeli!

Spredaj in zadaj

S kamero BlackVue DR550 lahko posnamete promet pred avtomobilom in za njim, saj sta v kompletu priloženi kar dve kameri, povezani s kablom, ki dobro snemata tudi ponoči. Poleg tega zapisujeta podatke iz integriranega GPS-sprejemnika, ki si jih lahko nato ogledate s pomočjo aplikacije za ogled posnetkov v programu Google Maps. Veselite se lahko prikaza svoje lokacije ob nastanku določenega posnetka, če se zgodi nesreča, pa so uporabni tudi podatki o hitrosti, ki jih kamera shrani in prikaže.

Kakovost in vzdržljivost

Kamera podjetja Samoon z oznako 3H2F vas bo prepričala z ostrino posnetkov in visoko ločljivostjo, saj lahko z njo posnamete video v ločljivosti, večji od HD. Snema pri 30 slikah na sekundo, kar se odraža tudi v dobri kakovosti posnetka, ki ima integrirane informacije iz vgrajenega GPS-sprejemnika. V kamero lahko vstavite spominske kartice do velikosti 64 GB, kar omogoča tudi do osem ur nepretrganega snemanja. Za nočno vožnjo je opremljena s tehnologijo WDR, ki poskrbi za kakovostne posnetke, za takojšnji ogled pa ima tudi zaslon, velik 2,7˝.

Majhna in diskretna

Želite, da je vaša avtokamera nameščena diskretno? Potem je rešitev model Lukas LK-7900 podjetja Qrontech. Snemanje v ločljivosti HD omogoča dovolj kakovosten posnetek, če pa želite skozi okno videti brez odvečne refleksije stekla, lahko kot možnost namestite tudi cirkularni polarizacijski filter, ki bo zmanjšal skoraj vse odboje svetlobe. Če priloženo kartico, veliko osem GB, zamenjate s 128-GB, boste lahko posneli kar 28 ur vožnje. Vgrajen ima tudi GPS-sprejemnik za spremljanje dodatnih informacij, še en adut pa je temperaturna vzdržljivost, saj lahko prenese tudi do 90 stopinj Celzija.

Deli s prijatelji