TEHTANJE

Omislite si pametno tehtnico

Objavljeno 22. julij 2012 19.59 | Posodobljeno 22. julij 2012 19.59 | Piše: Petra Kancler

Ste si tudi vi od nekdaj želeli tehtnico, ki bi znala misliti namesto vas?

Novost: tehtnica z analizatorjem telesne sestave, s katero lahko spremljate razporeditev svoje teže med mišicami in maščobo.

Potem je kot nalašč za vas tehtnica z analizatorjem telesne sestave, s katero lahko spremljate razporeditev svoje teže med mišicami in maščobo na enostaven in prijazen način.

Tefal je poleti, ko se večina ukvarja s svojo telesno težo – v kopalkah namreč napoči trenutek resnice –, predstavil dopadljivo inovacijo: pametno osebno tehtnico. To je edina tehtnica, ki meri telesno maščobo in težo na enostaven in pregleden način s funkcijo visio control. Se čudite in se sprašujete, kako to gre?

Uporaba je enostavna. Stopite na tehtnico in začne se merjenje. Svetlobni indikator na prvi pogled pokaže dogajanje pri teži. Če ste na zelenem področju, to je pozitiven znak – pridobitev mišic ali izgubo maščobe. Oranžno področje označuje stabilno stanje, rožnato pa kaže na negativno dogajanje – izgubo mišic ali pridobitev maščob.

Uporabo olajšajo štiri individualna spominska mesta – če izberete prvo spominsko mesto pri prvi teži, bo tehtnica samodejno prepoznala uporabnika in prikazala njegovo gibanje teže.

To še ni vse: na voljo so trije modeli tehtnice – Bodysignal, Tendancy in Evolis. Med sabo se razlikujejo po ponazoritvah analiz predhodnih tehtanj – Bodysignal vsebuje meritve deleža maščob v telesu, medtem ko Tendancy in Evolis prikazujeta spremembo teže glede na predhodno tehtanje. Vse imajo štiri spominska mesta in zmogljivost teže do 160 kg.

Dizajnersko tehtanje 
v kuhinji

image

Če ne spadate med tehnične zanesenjake in ste bolj ljubitelj vrhunskega oblikovanja, je kot nalašč za vas dizajnerska tehtnica, ki so jo v sodelovanju s svetovno znanim oblikovalcem Karimom Rashidom izdelali v Gorenju. Elektronski kuhinjski tehtnici KT05KARIMW in KT05KARIMB iz kaljenega stekla sta na voljo v črni ali beli barvi z zanimivimi geometrijskimi vzorci in barvnimi poslikavami. Kot zvezek tanka tehtnica ima patentirano senzorsko tehnologijo in s stopnjevanjem po gramih zagotavlja natančno tehtanje živil, tudi do pet kilogramov. Je odličen pomočnik pri ustvarjanju nepozabnih kulinaričnih doživetij, ki potrebujejo do grama natančno količino sestavin in začimb.

Deli s prijatelji