PIVO

Oktoberfest 
pri vas doma

Objavljeno 04. oktober 2014 15.26 | Posodobljeno 04. oktober 2014 15.26 | Piše: Nenad Vučić
Ključne besede: pivo

Poskrbite, da bo hladno pivo vedno pri roki.

Pivo je lahko pravilno ohlajeno tudi v mini hladilniku. Foto: Proizvajalec

Konec septembra se je v Münchnu začel tradicionalni dogodek, posvečen pivu, legendarni Oktoberfest. A ker vsi ne moremo na prenapolnjeno livado, si lahko hladni napitek omislimo tudi med domačimi štirimi stenami. Pa naj bo iz hladilne naprave ali iz mini hladilnika. Pivo je lahko pravilno ohlajeno tudi v mini hladilniku.

V ohlajenem pivu boste uživali tudi do 30 dni. Mini hladilnik, primeren za na mizo.

Uporabite lahko klasične petlitrske sodčke.

Hladno in čisto

Lastniki točilne naprave Philips Perfect Draft HD3620/25 lahko uživajo v hladnem pivu iz posebnega sodčka tudi do 30 dni, če ga seveda prej ne izpraznijo. Prikazovalnik poskrbi za natančen prikaz temperature, točilna ročica pa je na pogled kot profesionalna gostilniška, zato se lahko med domačimi štirimi stenami počutite kot v lastni pivnici. Čiščenje je preprosto, saj večino delov, ki jih je treba očistiti, postavite kar v pomivalni stroj. Prav tako je preprosta menjava sodčka. Zamenjate ga s sprednje strani in točilne naprave vam sploh ni treba premikati.

Namizni hladilnik

Ja, tudi doma, v pisarni ali celo v avtomobilu se prileže hladno pivo. Priteče lahko tudi iz namiznega hladilnika Waeco MyFridge MF 6W, ki ponuja priklop na 220-voltno napajanje ali 12-voltni avtomobilski priklop. Majhne dimenzije dopuščajo prostor za kar šest pivskih steklenic, dolgih do 32 centimetrov, tako da jih lahko ob priložnosti nadomestite z vinskimi. Steklena vrata pa poskrbijo, da bo postal hladilnik zanimivi dodatek v dnevni sobi.

Za klasične sodčke

Točilna naprava EZetil je namenjena vsem, ki si želijo občasno privoščiti ohlajeno pivo iz običajnega petlitrskega sodčka, kakršnega najdete v vsaki trgovini. Ko ga vstavite v aparat, lahko že po dveh urah uživate v ohlajenem napitku. Edini dodatek, ki ga potrebujete, so bombice CO2, ki jih morate kupiti, da bo ezetil deloval. Pivo lahko v aparatu ostane tudi do deset dni, kar omogoča dolgotrajno uživanje v hmeljnem napitku.

Deli s prijatelji