NOVOST

Novi office v oblaku zdaj še v slovenščini

Objavljeno 07. marec 2013 19.30 | Posodobljeno 07. marec 2013 19.30 | Piše: E. N.

Office 365 za domačo uporabo deluje iz oblaka, kar pomeni, da posebno nameščanje programja s kupljenih ploščkov in vezava na en računalnik nista več potrebna.

Novi office v oblaku deluje tudi na macih, sistem naročnin pa pomeni, da ga lahko plačate samo takrat, ko ga boste potrebovali v domači pisarni.

Nova je tudi cenovna politika pisarniškega paketa: če je včasih veljalo, da je bilo treba v trgovini odšteti zajetne novce v enkratnem znesku, nato pa si domov prinesel programsko opremo, ki je bila čez čas zastarela, se je Microsoft tokrat odločil za sistem naročnin.

10 evrov na mesec (ali 99 evrov na leto) je treba odšteti za uporabo celotnega pisarniškega paketa, ki je vezan na vas in ne več na vaš računalnik. 

Enako programje kot v različici professional

Pisarniški paket, ki vsebuje stare znance – word, excel, powerpoint, onenote, outlook, publisher in access –, lahko uporabljate na do petih napravah hkrati, poleg windowsov so podprti še tablice z operacijskim sistemom iz Redmonda in maci. Prek storitve Office na zahtevo bodo omenjeni programi delovali tudi v cyber caffejih ali knjižnicah.

Za dodatek vam navržejo še 20 GB brezplačnega prostora za vaše dokumente in 60 minut pogovorov prek Skypa na mesec. S tem se Microsoft poskuša oddaljiti od pisarniških paketov, ki so uporabnikom sicer na voljo brezplačno, vendar spletnih storitev in povezave z internetom ne ponujajo.

Deli s prijatelji