SPLETNI PREVARANTI

Nova prevara: previdno pri uporabi Gmaila

Objavljeno 21. marec 2014 08.15 | Posodobljeno 21. marec 2014 08.15 | Piše: S. U.
Ključne besede: gmail prevara

Varnostna družba Symantec javnosti sporoča, da so odkrili novo prevaro, s katero so nepridipravi zbirali osebne podatke.

Po prevarah na priljubljenih družabnih omrežjih Facebook in Netfix so zdaj žrtve postali še uporabniki storitev Google Docs in Google Drive. Varnostna družba Symantec namreč javnosti sporoča, da so odkrili novo prevaro, s katero so nepridipravi zbirali osebne podatke.

Mnogi uporabniki storitve Gmail so prejeli sporočilo z zadevo »Documents«, ki naj bi prišla od Googlove storitve Drive. Prejemnika poziva, naj si prek pripete povezave ogleda »pomemben« dokument v Google Docs. Povezava seveda ne vodi do Google Docs, ampak na Google, kjer se pokaže lažna stran za prijavo v Googlove račune. Da bi si lahko ogledali dokument, ki naj bi jim bil posredovan prek storitve, so uporabniki morali vpisati svoj elektronski naslov in geslo – ter ostali brez osebnih podatkov.

Lažna stran Google Driva je bila sicer odstranjena, a obstaja bojazen, da se bo kmalu pojavila nova, svari britanski Huffington Post. Ne nazadnje, Googlovi računi so priljubljena tarča spletnih prevarantov, saj lahko z njimi dostopajo do številnih storitev, med drugim Gmaila in Google Playa, kjer se kupujejo aplikacije za operacijski sistem Android.

Deli s prijatelji