KORISTNI NASVETI

Ne zavrzite ga, s starim telefonom lahko naredite tole

Objavljeno 15. maj 2015 10.36 | Posodobljeno 15. maj 2015 10.36 | Piše: A. K.

Tukaj je nekaj zamisli, kaj lahko storite s starim pametnim telefonom.

Iz meseca v mesec se na tržišču pojavljajo novi modeli pametnih telefonov. Tisti, ki imajo malce več pod palcem, jih lahko kupijo, drugi pa se vsaki dve leti zavežejo operaterju in telefon odplačujejo na obroke. Ob tem pa marsikdo ne pomisli, da stari pametni telefon mogoče le ni povsem neuporaben. Zbrali smo nekaj zamisli, kaj vse lahko storite z njim, ko »odsluži«.

Telefon kot igrača

Dejstvo je, da se otroci v današnjih časih veliko raje igrajo s telefoni in tablicami kot z igračami, ki so jim dejansko namenjene. Otroku lahko zato na stari pametni telefon naložite igre in posnetke, ki so primerni zanj.

Nadzorna kamera

Stari telefon lahko postane tudi nadzorna kamera, ki je sicer precej draga zadeva. Nanj le namestite aplikacijo, ki ga bo spremenila v zasilno nadzorno kamero, ki bo sliko pošiljala prek domačega ali mobilnega omrežja.

Diktafon

Telefon, ki vam je odslužil, lahko spremenite tudi v diktafon, ki ga uporabljate službeno ali zasebno. Večina jih ima diktafon že vključen v programsko opremo, če pa tega nima, obstaja vrsta aplikacij, s katerimi lahko stari telefon spremenite v snemalno napravo.

Spletni radio in glasbeni predvajalnik

Pametni telefoni so predvajalniki digitalne glasbe, na voljo pa so vam tudi spletne radijske postaje. Namestite glasbene datoteke in radijske aplikacije, doma pobrskajte za zvočniki in jih priključite na telefon ter uživajte v glasbi. Seveda lahko stari telefon kot predvajalnik glasbe uporabljate tudi v avtomobilu.

Daljinski upravljalnik

Domači televizor lahko upravljate tudi prek telefona ali tablice. Poiščite torej aplikacijo za upravljanje oziroma krmiljenje različnih naprav in pozabite na stari daljinski upravljalnik.

GPS-navigacija

Omenili smo že, da lahko stari pametni telefon služi kot predvajalnik glasbe v avtomobilu. Če ga boste uporabljali na tak način, lahko služi tudi kot navigacija. Zapomnite si le, da boste morali v tem primeru uporabiti aplikacijo za satelitsko navigacijo. Ob tem naj dodamo, da je za sistem Android na voljo brezplačna aplikacija NavFree.

Bralnik in kuharska knjiga

Telefon lahko prevzame tudi funkcijo bralnika e-knjig, a le pod pogojem, da ima primerno velik zaslon. Stari telefon imate lahko tudi v kuhinji. Na spletu poiščite recepte in ga uporabljate namesto kuharske knjige.

Deli s prijatelji