649 evrov

Naslednica lumie 800 v Sloveniji v začetku julija

Objavljeno 05. junij 2012 17.49 | Posodobljeno 05. junij 2012 17.50 | Piše: A. L.
Ključne besede: Nokia Lumia 900

Nokia napoveduje posodobitve programske opreme za celotno družino Nokia Lumia.

Nokia Lumia 900.

LJUBLJANA – Pametni mobilnik Nokia Lumia 900, naslednik Lumie 800, bo v Sloveniji na prodaj v začetku julija, so danes sporočili iz Nokie. Zanj bo treba odšteti, če bodo prodajalci upoštevali priporočeno maloprodajno ceno, 649 evrov z že vključenim DDV. Poleg omenjene prihaja tudi mobilnik Nokia Lumia 610.

Večkrat nagrajen aparat Nokia Lumia 900 odlikujejo 4,3-palčni (10,9-centimetrski) ClearBlack AMOLED zaslon, vzdržljiva baterija ter fotoaparat z ločljivostjo osem milijonov slikovnih točk in Carl Zeiss leče.

Kamera spredaj

Ohišje preprostih linij je narejeno iz enega kosa polikarbonata. Poleg v klasično črni je Nokia Lumia 900 na voljo tudi v izstopajoči svetlo modri in elegantni beli barvi. Zaslon na dotik je narejen iz stekla gorilla, zato je zelo čvrst in odporen proti praskam, trdijo pri Nokii. Zaradi tehnologije ClearBlack je zaslon dobro berljiv tudi na soncu, barve pa so polne in živahne. Mobilnik omogoča do sedem ur pogovorov in ohranja telefon v stanju pripravljenosti do 300 ur. Fotoaparat z ločljivostjo osem milijonov slikovnih točk in s Carl Zeiss lečami omogoča kakovostno zajemanje posebnih trenutkov. Velika zaslonka omogoča ustvarjanje kakovostnih fotografij v slabih svetlobnih razmerah, medtem ko širokokotna goriščna razdalja omogoča snemanje video posnetkov v kakovosti HD in formatu 16 : 9.

Od svoje predhodnice se poleg večjega zaslona razlikuje tudi po tem, da ima na sprednji strani kamero. Ta ima ločljivost enega milijona slikovnih točk in se uporablja za video klice.

Posodobitve prihajajo

Nokia Lumia 610 je najcenejši pametni telefon iz družine Nokia Lumia doslej in je namenjena predvsem mlajšim uporabnikom pametnih telefonov. Priporočena maloprodajna cena Nokie Lumia 610 z vključenim DDV je 289 evrov, v Sloveniji pa bo predvidoma prav tako na prodaj v začetku julija.

Nokia pa napoveduje posodobitve programske opreme za celotno družino naprav Nokia Lumia.

Deli s prijatelji