PROJEKT

Kefirko uspešno zaključil kampanjo na Kickstarterju

Objavljeno 08. december 2014 10.48 | Posodobljeno 08. december 2014 10.48 | Piše: Ma. F.

Zastavljeni cilj (30.000 USD) so dosegli štiri dni pred koncem kampanje, v le malo več kot 24 urah pa so ga presegli za 10.000 USD.

LJUBLJANA – Kefirko je bil v času kampanje na portalu Kickstarter deležen velikega zanimanja: poleg tistih, ki si doma sami pripravljajo kefir, so dobili zelo spodbudne odzive tudi od ljudi, ki jih zanimata zdrava prehrana in zdrav življenjski slog nasploh. Njihov projekt, o katerem smo že pisali, je bil medijsko pokrit v Sloveniji in Evropi, glas o njem pa je dosegel tudi ZDA, Brazilijo, Avstralijo in Novo Zelandijo. Na portalu za izmenjavo kefirnih zrnc in drugih kultur Kefirhood.com je bilo ob koncu kampanje prijavljenih že več kot 300 uporabnikov, prav tako iz vsega sveta.

Dogovori s proizvajalci že v teku

Zastavljeni cilj (30.000 USD) so dosegli štiri dni pred koncem kampanje, v le malo več kot 24 urah pa so ga presegli za 10.000 USD. Štiri ure pred koncem kampanje je bilo prek sistema Amazon Payments zbranih 51.551 USD.

Zdaj potekajo dogovori s proizvajalci o količinah, kakovosti, dobavnih rokih in plačilnih pogojih. Da bo proizvodnja (in pozneje distribucija) čim hitreje stekla, preučujejo tudi možnosti za bančne garancije, sponzorska sredstva in soinvestitorstvo.

Po koncu kampanje na platformi Kickstarter bo mogoče Kefirko prednaročiti v njihovi spletni trgovini, predvidoma od maja 2015 pa bo na voljo tudi v nekaterih trgovinah z zdravo hrano in pri zastopnikih v tujini.
 

Deli s prijatelji