KOMENTAR

Kdo je tu nor? Google dopušča mesarsko klanje, seksa pač ne

Objavljeno 13. februar 2015 22.48 | Posodobljeno 13. februar 2015 22.48 | Piše: Robert Schmitzer

Oglejte si to fotografijo iz filma 50 odtenkov sive. Po Googlovo gre za nedopusten razvrat; ogled fotografije bo spridil mladino, da bo izgubila vse vrednote. Mi pa sporočamo Googlovim inženirjem: vsaj za en večer odložite tipkovnice in začnite živeti! (Še prevedli bomo za vas, ker pač ne znate slovensko: Get a life!)

Saj ni res, pa je, bi lahko rekli ob najnovejšem pisemcu, ki je v uredništvo naše sestrske edicije Mičnaimage priromalo iz samega velikega Googla.

Ker so sodelavke v Mični pisale in objavile fotografijo iz razvpitega filma 50 odtenkov sive (fotografijo si lahko ogledate zgoraj), se je Google odločil za cenzuro!

Seks prepovedan, klanje pa ne

Kot so nas v pismu še obvestili iz Googla, gre za nedopustno objavo eksplicitnega seksualnega materiala, ki se mora kaznovati nič manj kot z izbrisom celotne aplikacije! Po drugi strani si lahko naši otroci iz Googla še naprej nemoteno nalagajo aplikacije, v katerih v virtualnem svetu ubijajo ljudi,image mučijo živaliimage ali kradejo.image

Mična je po nekaj urah spet na voljo v Google Playu. Kliknite tukaj za namestitev aplikacije.image

Zadeva bi bila zato naravnost smešna, če ne bi prav zares (začasno) onemogočila nalaganja naše nove aplikacije Mična iz Googlove androidne trgovine Play. 

Na Applu medtem brez težav

Uporabnice Mične na Applovih napravah ste medtem sporni članek s fotografijo nemoteno prebirale naprej: za jabolčno podjetje fotografija očitno ni bila sporna.

Ob tej zgodbi se lahko samo kislo nasmehnemo in se vprašamo, kako »burno« mora biti seksualno življenje Googlovih inženirjev, da ne prenesejo niti pogleda na goli vrat ženske v ekstazi.

Vas zanima, kaj si Google tako trudi cenzurirati? Tu so navodila, kako si namestiti Mično.image

Deli s prijatelji