SEJEM

Kam nas vodi prihodnost?

Objavljeno 23. marec 2014 13.27 | Posodobljeno 23. marec 2014 13.27 | Piše: Nenad Vučić
Ključne besede: Cebit sejem

Največji informacijskotehnološki sejem v Evropi Cebit 2014 je postregel z okoli 3400 razstavljavci iz približno 70 držav, med katerimi je bilo več kot 300 podjetij start up. Glavna tema je bila obdelava velikih količin podatkov.

Letošnji sejem Cebit v Hannovru je bil drugačen od dosedanjih. Na to ni vplivalo le lepo in nenavadno toplo vreme, temveč tudi odločitev organizatorjev, da dogodek spremenijo v poslovni sejem, ki bo, drugače kot do zdaj, potekal od ponedeljka do petka. A ker je življenjski slog tudi posel, se je našlo nekaj izdelkov celo za nas. Zanimivo: med več kot 3400 razstavljavci je bilo 15 slovenskih podjetij, ki so prikazala svoje rešitve na različnih področjih.

Pametni dom

Pametni dom je bila ena izmed tematik letošnjega sklopa mrežne opreme. Med številnimi podjetji, ki so prikazala rešitve na tem področju, sta bili tudi slovenski, ki v svojem programu ponujata konkurenčne rešitve za upravljanje in krmiljenje pametnega doma. Od nadzora osvetlitve, krmiljenja rolet do nadzora hiše – vse lahko spremljate in upravljate na pametnem telefonu, tablici ali na vmesnikih, vgrajenih na steno.

Varovanje lastnih datotek

Ste že kdaj izgubili vse podatke na računalniku? Potem veste, kako pomembno je, da naredite varnostne kopije. S programom Nero BackItUp 2014 je njihova izdelava povsem preprosta. Izbirate lahko, ali boste svojo kopijo naredili na kakšen lokalni pogon (CD, DVD, USB-ključ, zunanji trdi disk) ali jo boste shranili v oblak. Pri tem vam ponujajo do 5 GB brezplačnega prostora, za letno ali mesečno naročnino pa lahko shranite tudi večje količine podatkov, saj imate v največjem paketu na voljo neskončno prostora.

Brezkontaktno tiskanje

Serijo Samsung Xpress C1860 sestavljajo navadni barvni laserski tiskalniki C1810W in večfunkcijski barvni laserski tiskalniki C1860FW, ki omogočajo tiskanje, kopiranje, skeniranje in pošiljanje faksa. Idealni so za dom ter mala in srednja podjetja, saj se ponašajo z izjemnimi hitrostmi tiskanja, kar 18 strani na minuto. Dodali so jim še funkcijo Easy Print Management, ki omogoča tiskanje tudi z mobilne naprave, medtem ko ste jo v preteklosti lahko uporabljali zgolj na osebnih računalnikih. Zdaj lahko s povezavo NFC ter z aplikacijo Samsung Mobile Print preprosto nadzirate status, delovanje in uporabo naprave.

Tablice za posel in dom

Brez mobilnih komunikacij in naprav ni minil niti tokratni sejem. Še posebno tablice so v poslovnem svetu vse bolj priljubljene in obiskovalci so se ob njih ustavili tudi za daljši čas. V živo so lahko videli in prijeli v roke izdelke razstavljavcev, prikazane na sejmu MWC, ki je vrata zaprl pred nekaj tedni v Barceloni.
 

Deli s prijatelji