DARILA

Kaj podariti vašemu računalnik(čarj)u?

Objavljeno 09. december 2012 14.16 | Posodobljeno 08. december 2012 20.18 | Piše: Nenad Vučić

Pobrskali smo med zanimivimi novitetami, ki bodo gotovo ogrele njegovo srce.

Zahteve po dizajnerskih izdelkih so pri uporabnikih različne. Proizvajalci tehničnih izdelkov želijo presenetiti z novimi stvaritvami, pri tem pa redko upoštevajo funkcionalnost. Intelligent Design priznava, da pri svoji ponudbi najprej pomislijo na odsev luksuza in elegance, navdušenje ljubiteljev lepega pa podjetju pri tej odločitvi daje prav. Računalniška miška v obliki razpotegnjene kaplje je izdelana iz titanijevega ohišja, pod katerim je trda plastika. Na zgornji strani je še drsni kolešček, izdelan iz magnetov neodym, ob njem pa uporabnik najde tudi standardne tipke. Ta laserska miška je brez dvoma idealno darilo za mizo ljubiteljev vrhunskega dizajna.

Pametne rokavice

Rokavice Hi-Call Smartphone podjetja Hi-Fun so opremljene s povezavo bluetooth in omogočajo klicanje z ukazom pokliči me. Tako lahko roke v hladnih dneh ostanejo na toplem, vi pa telefonirate, ne da bi telefon vzeli iz žepa. V mezinec so vgradili mikrofon, v palec pa majhen zvočnik. Za napajanje obeh in povezavo bluetooth poskrbi majhna baterija na hrbtni strani rokavice, ki zagotavlja do deset dni pripravljenosti.

Pernate slušalke

Francoski oblikovalec Philippe Starck je za podjetje Parrot oblikoval brezžične slušalke s površino, občutljivo za dotik. Slušalke Parrot Zik poskušajo povezati dizajn z novim načinom upravljanja na zunanji strani, kar je odlična novost, saj lahko z lahnim potegom prsta spremenite glasnost ali izberete želeno pesem. Podjetje Parrot je vgradilo tudi štiri mikrofone, ki filtrirajo neželene zunanje zvoke. Slušalke lahko povežete s pametnima telefonoma Apple ali Android. V obeh primerih lahko s posebno aplikacijo upravljate dodatne nastavitve zvoka.

Priklop za prenosnik 
ali tablico

Ali tudi vi sovražite to, da je na vašem prenosniku, ultrabooku ali tablici premalo priklopov? To lahko sedaj rešite z replikatorjem Delock DL-87568 USB 3.0 port. S povezavo USB 3.0 so na voljo dva priklopa USB 3.0, štirje USB 2.0, priklop za računalniško omrežje z do 1 GB hitrosti ter videoizhoda DVI-I in HDMI, kamor lahko priključite zunanje zaslone. Med svojimi štirimi stenami tako ne boste več priklapljali nešteto kablov, ampak le enega, in vaš prenosnik ali tablica bosta povezana z vsemi domačimi napravami.

Deli s prijatelji