PREDČASNO

Iphone 6 naj bi prišel že v začetku avgusta

Objavljeno 09. maj 2014 14.06 | Posodobljeno 09. maj 2014 14.06 | Piše: STA, A. L.

Apple naj bi pri nekaterih tajvanskih dobaviteljih, kot sta Visual Photonics Epitaxy Co in Largan Precision, že naročil sestavne dele.

TAJPEJ – Ameriški tehnološki velikan Apple naj bi novi model svojega pametnega mobilnega telefona predstavil v začetku avgusta. To pomeni, da bo iphone 6 predstavljen mesec prej, kot se je pričakovalo. Tako po poročanju francoske tiskovne agencije AFP na podlagi neimenovanih virov iz verige dobaviteljev navaja tajvanski časnik Economic Daily News.

Neimenovani viri časnika pravijo, da je Apple pri nekaterih tajvanskih dobaviteljih, kot sta Visual Photonics Epitaxy Co in Largan Precision, že naročil sestavne dele za mobilnik, ki naj bi se imenoval iphone 6. Nekatere tajvanske pogodbene proizvajalce elektronike vključno s Foxconnom in Pegatronom naj bi bil Apple že obvestil, naj linije za proizvodnjo novega mobilnika pripravijo za konec junija.

Septembra še en model

Apple naj bi se za predčasno uvedbo novega modela s 4,7-palčnim zaslonom odločil, ker naj bi mobilniki z večjimi zasloni konkurenčnih proizvajalcev, kot sta južnokorejski Samsung in tajvanski HTC, negativno vplivali na prodajo zdajšnjih mobilnikov. Za iphone 6 s 5,5- ali 5,6-palčnim zaslonom naj bi sicer še vedno veljal prvotni načrt, da ga predstavijo šele septembra.

Japonski poslovni časnik Nikkei je pred časom poročal, da namerava Apple novo različico mobilnika predstaviti septembra. Model iphone 5 je predstavil novembra 2012, lani pa nekaj novih različic tega modela, vendar pa je v ostri konkurenci začel izgubljati tržni delež. Applov največji tekmec na trgu pametnih mobilnikov je Samsung s svojimi napravami galaxy S.

Več tajvanskih proizvajalcev Applu namreč ali dobavlja sestavne dele ali pa sestavlja mobilnike iphone. Nazadnje se je v verigo tajvanskih dobaviteljev vključil tudi največji pogodbeni proizvajalec čipov na svetu Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC). Ta naj bi že februarja začel proizvajati čipe za naslednji generacijo iphonov.

Deli s prijatelji