NATEČAJ

Google: po Kekcu še Pravljična dežela Slovenija

Objavljeno 23. januar 2014 14.09 | Posodobljeno 23. januar 2014 14.11 | Piše: STA, S. U.

Avtor zmagovalne risbice Pravljična dežela Slovenija je osemletni Maks Lenart Černelč iz Osnovne šole Majde Vrhovnik v Ljubljani.

LJUBLJANA – Ameriški spletni velikan Google danes na slovenski strani svojega spletnega iskalnika, ki se nahaja na spletnem naslovu www.google.si, predstavlja risbico z naslovom Pravljična dežela Slovenija. Ta je zmagala na slovenskem natečaju za priložnostni logotip Doodle 4 Google.

Kdo so zmagovalci?

Avtor zmagovalne risbice je osemletni Maks Lenart Černelč iz Osnovne šole Majde Vrhovnik v Ljubljani. Zmagovalca natečaja, na katerem je sodelovalo več kot 200 slovenskih šol, je izbral Googlov spletni oblikovalec in ilustrator Brian Kaas, poleg njega pa sta bila s spletnim glasovanjem izbrana še dva zmagovalca iz drugih starostnih skupin.

V kategoriji od devet do 12 let je zmagala Neža Jeklin iz Osnovne šole Kanal, v kategoriji od 13 do 15 let pa Ana Sršen iz Osnovne šole Preserje pri Radomljah. V natečaju je sodelovalo 220 slovenskih šol, prijavljenih je bilo več kot 3000 del. Največ prijavljenih del je bilo iz starostne skupine od devet do 12 let.

Pri Googlu natečaj Doodle 4 Google razpisujejo že od leta 2008. Z njim mlade ustvarjalce pozivajo k oblikovanju doodla, ki v dobesednem pomenu pomeni čačko. V Sloveniji je natečaj letos potekal prvič, in sicer pod pokroviteljstvom ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter v sodelovanju z Mestnim muzejem Ljubljana.

Spomnil se je Kekca

Spomnimo, 15. januarja 2014 je minilo 130 let od rojstva Josipa Vandota (1884–1944), ki je napisal trilogijo o Kekcu, zato je bil tisti dan slovenski Google v Kekčevi opravi.

Deli s prijatelji