NOVOST

FOTO in VIDEO: Kako lahko v Ljubljani kupite bitcoine

Objavljeno 22. maj 2014 15.50 | Posodobljeno 22. maj 2014 15.50 | Piše: T. L.

Ljubljana je dobila bankomat za bitne kovance, kjer je mogoče kupiti internetno valuto bitcoin.

LJUBLJANA – Ljubljana je dobila bankomat za bitne kovance, kjer je mogoče kupiti internetno valuto bitcoin. Bankomat, ki ga je postavilo podjetje Bitnik, stoji ob hostlu Tresor, kjer je z bitcoini storitve mogoče tudi plačevati. Sicer pa je v Sloveniji vse več mest, kjer bitcoine sprejemajo kot plačilno sredstvo. Kako je razširjeno plačevanje z bitcoini in litecoini po svetu (tudi Sloveniji in sosednjih državah), prikazuje zemljevid image

Na posnetku si lahko ogledate, kako lahko v treh enostavnih korakih in v manj kot minuti kupite bitcoine.

Peter Trček, direktor podjetja Bitnik, je prepričan, da se bo uporaba bitcoinov tudi v Sloveniji širila. Da so s potencialom bitcoina povezane nove ekonomije, pa je ob priložnosti omenil Tomaž Plahuta in pri tem izpostavil danski model obdavčitve bitcoina, ki omogoča mladim podjetjem, da ob zagonu ne izgubljajo finančnih sredstev in so obdavčena zgolj z 10 odstotki DDV, »kar kaže na to, da se država zaveda potenciala bitcoina in z njim povezane nove ekonomije«.

Za vse navdušence nad internetno valuto bo septembra v Ljubljani potekala tudi prva bitcoin konferenca za centralno in vzhodno Evropo.

 

Deli s prijatelji