NOVOSTI

FOTO: Veliki Galaxy Note 4 je tu, z njim pa tudi Gear S

Objavljeno 16. oktober 2014 13.49 | Posodobljeno 16. oktober 2014 13.49 | Piše: A. L.

Pri Samsungu namesto o uri raje govorijo o zapestnem telefonu.

V Sloveniji so pred dnevi predstavili Galaxy Note 4 s 14,5-centimetrskim super amoled zaslonom, prvič pa sta bili pri nas na ogled tudi zmogljiva ura (ali kot pravijo pri Samsungu telefon na zapestju) s 3G-povezljivostjo – Gear S in naprava Gear Circle.

Samsung Gear S ima ukrivljen super amoled zaslon ter prožni pas, ki se karseda prilega zapestju. Pri Samsunugu se hvalijo, da so vgradili najboljši zaslon na trgu, ki v diagonalo meri pet centimetrov. Pojasnjujejo, da je uporaba zapestnega telefona zdaj preprostejša, uporabniški vmesnik s funkcijami, kot sta ogled pogovora in zmanjšana pisava, pa omogoča takojšnje branje sporočil in opozoril. Zaradi svoje ukrivljene oblike se Gear S popolno prilega zapestju, uporabnik pa lahko prilagodi nastavitve zaslona ter zamenja pašček, zato lahko vsak izrazi svoj osebni slog. Povezljivost 3G omogoča, da bodo obvestila z družbenih omrežij, iz koledarjev in aplikacij vedno prispela do uporabnika, tudi ko ta nima telefona pri sebi. Gear S samodejno sinhronizira vse informacije, ko je povezan s telefonom.

Z uro uporabnik dobi navigacijo za pešce HERE, 24-urne novice »fastFT« časnika The Financial Times ter možnost ogleda in odgovarjanja na pomembna sporočila na facebooku. Rekreativcem obljubljajo navdušenje nad izboljšanimi senzorji, vgrajenim GPS, funkcijo S Health ter aplikacijami, kot je Nike+ Running, ki beleži napredek pri teku, medtem ko telefon počiva doma, so sporočili iz Samsunga Slovenija.

Deli s prijatelji