PREDSTAVITEV

FOTO: Rolls-Royce postavlja nove mejnike

Objavljeno 28. junij 2016 12.49 | Posodobljeno 28. junij 2016 12.49 | Piše: Ro. S.
Ključne besede: Rolls-Royce

Proizvajalec luksuznih avtomobilov je predstavil koncept lebdečega vozila.

Rolls-Royce je predstavil novi koncept lebdečega futurističnega vozila 103EX. Vozilo je namenjeno zahtevnim strankam, ki cenijo sinonim vrhunsko med osebnimi vozili. 

Avto predstavlja prihodnost znamke Rolls-Royce, čiste linije okoli 6-metrskega vozila, ki kljub popolnoma novi obliki ohranja prepoznavne atribute tovarne. Vozilo izhaja iz koncepta next vision 100 EX. Prvo vozilo iz serije so predstavili leta 2004, in sicer kabriolet 100EX. Sledil je coupe 101EX leta 2006 in 102EX leta 2011. Nobeno izmed vozil ni ugledalo serijske proizvodnje, gre za smernice, ki bodo proizvajalca vozil vodile v prihodnosti. 

Na novem modelu je vsaka podrobnost premišljena in predstavlja pomemben del. Predstavljeni koncept so poimenovali tudi Elanor, po imenu ženske, ki je leta 1911 pozirala za originalni Duh ekstaze (Spirit of Ecstasy), ki predstavlja simbol tovarne. Tudi analogna ura na armaturi, ki je oblikovana po generatorjih elektrike, ki jih je sestavljal Henry Royce že desetletje prej, preden je spoznal Charlesa Rollsa

Glavna posebnost novega vozila pa je oblika karoserije okoli koles, ki med vožnjo ustvari iluzijo, da avtomobil dejansko lebdi nad cesto, poroča BBC.

Deli s prijatelji