FACEBOOK

Facebookovo razkritje

Objavljeno 09. oktober 2015 11.19 | Posodobljeno 09. oktober 2015 11.19 | Piše: T. Pa.

Novost bo marsikaterega uporabnika presenetila.

Facebook

Vsak uporabnik facebooka si je kdaj ob neprimerni objavi zaželel, da bi poleg gumba »všeč mi je« obstajala tudi tipka, ki bi pokazala nestrinjanje z objavljenim. Po več letih, ko so ljudje na podjetje in njegovega prvega moža Marka Zuckerberga naslavljali zahteve po takšni opciji, kaže, da bomo tipko v kratkem res ugledali, poroča Independent

Prejšnji mesec je sicer Zuckerberg že dejalimage, da v podjetju razmišljajo o tipki »ni mi všeč«, zdaj pa lahko končno vidimo, kako bo to v praksi. Kdor je mislil, da bo gumb podoben kot »všeček« in bo lahko denimo s spuščenim prstom izkazoval svoje nezadovoljstvo nad objavami znancev in prijateljev, se je motil.

Glede na to, da bi lahko takšen gumb uporabniki izrabljali za spletno nasilje in ustrahovanje, so iskali nov način, da bi lahko ljudje izražali svoje mnenje in pri tem ne bi bili preveč negativni, pravi Zuckerberg. Rešitev so našli v vrsti »reakcij« oziroma obrazov, ki bodo izražali različna čustva: ob gumbu »všeč mi je« bomo lahko tako našli še tiste, izražajoče žalost, šok, jezo, zadovoljstvo, smeh in ljubezen.

Meet the new Reactions.

Posted by Mark Zuckerberg on Thursday, October 8, 2015

Tako kot všečki se bodo tudi drugi gumbi pojavljali pod vsako objavo, uporabniki pa bodo lahko videli število in vrsto reakcij, ki jih je nekdo dobil. V podjetju so povedali, da bodo lahko novost prvi preverili uporabniki v Španiji in na Irskem, drugi pa bomo morali za izražanje svojih »spletnih čustev« še malo počakati.

Deli s prijatelji