NESREČA

Eksplozija: Samsung Galaxy SIII ne ubije le Appla?

Objavljeno 22. junij 2012 21.17 | Posodobljeno 22. junij 2012 21.13 | Piše: A. L.

V Samsungu so potrdili, da se ukvarjajo z irskim primerom eksplozije mobilnega aparata Samsung Galaxy SIII.

Nemški uporabniki so se razveselili novega tehnološkega primerka.

DUBLIN – Ircu naj bi bilo v avtomobilu razneslo pametni mobilni telefon Samsung Galaxy SIII, ki ga je omenjeni proizvajalec na police poslal konec maja letos. V podjetju Samsung Electronics so potrdili, da preiskujejo primer eksplozije mobilnika na Irskem, poroča CNBC, takoj ko ugotovijo razlog vzrok eksplozije, pa bodo o tem obvestili javnost. Danes je tiskovni predstavnik podjetja potrdil, da se še vedno ukvarjajo s tem primerom.

Ni prepričan, kaj je vzrok

Novopečeni lastnik mobilnika SIII je na spletu v sredo objavil fotografije in razložil, da ga je razneslo, medtem ko je bil pritrjen na armaturni plošči. »Potrditve, ali je do eksplozije prišlo zaradi napake na telefonu, še nimam. Morebiti je vzrok kombinacija nosilca in gretja vozila,« je napisal ob fotografiji.

Korejski deček

Podobnih primerov Samsung ne pozna. Marca je sicer korejski šolar dejal, da mu je v nahrbtniku razneslo baterijo aparata Samsung Galaxy SII. Strokovnjaki iz podjetja so primer raziskali in ugotovili, da je eksplozijo povzročil velik pritisk ali sila.

Ipad se segreje

O precejšnjem segrevanju naprav pa poročajo tudi uporabniki drugih naprav. Marca so denimo ugotavljali, da se Apllov zadnji ipad precej bolj segreva od prejšnjega. Menda lahko postane že tako vroč, da ni več prijeten za uporabo.

Deli s prijatelji