TISKALNIKI

Brez papirja še vedno 
ne bo šlo

Objavljeno 26. avgust 2012 13.28 | Posodobljeno 26. avgust 2012 13.30 | Piše: Nenad Vučić

Moderni tiskalniki so multifunkcijski in hitri.

Lahko ga uporabljate doma ali v pisarni, navdušila vas bo njegova zmogljivost, omogoča tudi visoko kakovost izpisa in do 50 odstotkov nižje stroške tiska (foto: proizvajalec).

Počitnice se končujejo in domov ste prinesli veliko fotografij. Čeprav boste verjetno večino shranili na računalniku, boste katero tudi natisnili. Kakšen tiskalnik torej izbrati? Priporočljivo je, da omogoča fototiskanje, bodisi s posebnimi kartušami bodisi z osnovnimi. Omogoča naj tudi dostop z vseh računalnikov v domačem omrežju, zato je dobro, da ima vgrajeno povezavo wi-fi. Z vgrajenim optičnim čitalnikom (skenerjem) boste postali tudi lastnik preproste naprave za fotokopiranje. Zmogljivejši modeli vam ponujajo vgrajene čitalnike spominskih kartic, kar omogoča tiskanje fotografij neposredno s spominskih kartic fotoaparatov.

Več kot le tiskalnik

Canonov PIXMA MG4250 je kompakten večfunkcijski tiskalnik z bogatim naborom možnosti. Ima 6,2-centimetrski barvni zaslon TFT za preprosto uporabo brez računalnika, poleg tega ponuja veliko možnosti povezovanja. MG4250 ima vgrajen wi-fi in PIXMA Cloud Link, ki omogoča neposreden dostop do spletnih albumov Picasa ter do storitev Web Template Print in Google Cloud Print. Ta prilagodljivost različnim možnostim povezav z žičnimi in brezžičnimi tehnologijami daje uporabnikom svobodo izbire – kje v domačem okolju in s katero napravo bodo tiskali. S hitrostjo tiskanja 9,9 slike/min (črno-belo) ali 5,7 slike/min (barvno) je MG4250 zmožen hitro izpisovati visokokakovostne dokumente in fotografije z laboratorijsko kakovostjo. Samodejni obojestranski tisk omogoča do 50 odstotkov prihranka papirja.

Zahteva malo, daje veliko

Tiskalnik Epson Stylus SX235W je najmanjši Epsonov multifunkcijski tiskalnik in je za 39 odstotkov manjši od svojega predhodnika. Zaradi preprostih linij in majhnih dimenzij ga lahko postavite kamor koli v svojem domu. Štiri ločene kartuše omogočajo, da zamenjate le tisto barvo, ki je je zmanjkalo, kar zmanjšuje tudi stroške uporabe. Barva DURABrite Ultra je vsestransko uporabna in omogoča tiskanje takšnih fotografij, kot bi jih izdelali v fotostudiu, ali dokumentov v polni ločljivosti. Zaradi tehnologije wi-fi lahko tiskate s prenosnika ali drugih računalnikov v domačem omrežju.

Vse v enem

Večfunkcijski tiskalniki HP Deskjet Ink Advantage 2515 All-in-One so odlični za domače uporabnike, ki potrebujejo kompaktno napravo po dostopni ceni. Zagotavljajo preprosto tiskanje, skeniranje ter kopiranje dokumentov in fotografij prek intuitivnega zaslona, omogočajo prilagajanje slik ali besedil z uporabo gumbov za povečanje/pomanjšanje. Originalne kartuše HP v tiskalnikih HP Deskjet Ink Advantage zagotavljajo do 600 natisnjenih strani in omogočajo tiskanje kakovostnih dokumentov, primernih za arhiviranje, ter fotografij z laboratorijsko kakovostjo. Z novimi tiskalniškimi sistemi HP Deskjet Ink Advantage je visokokakovosten izpis dostopen tudi domačim uporabnikom in mikropodjetjem.

Velika pisarna

Lastnikom malih podjetij in domačim uporabnikom, ki želijo kakovostne barvne izpise in zanesljivo delovanje, so pri Lexmarku namenili tiskalnik OfficeEdge Pro4000. Multifunkcijska naprava je zasnovana na novi tehnologiji brizganja barve. So zmogljivi in vzdržljivi, ponujajo visoko kakovost izpisa in do 50 odstotkov nižje stroške tiska. Zaradi obojestranskega tiskanja, brezžične povezave in čitalnika spominskih kartic bo našel uporabnike tako v poslovnem kot tudi domačem okolju. V poslovnem svetu bodo znali ceniti hitrost tiska, saj lahko natisne do 21 črno-belih strani in 14 barvnih na minuto.

Deli s prijatelji