KONEC TEHNIČNIH TEŽAV?

Apple predstavil iOS 7.1

Objavljeno 13. marec 2014 22.33 | Posodobljeno 13. marec 2014 22.33 | Piše: T. S.

Nov operacijski sistem obljublja odpravo kar 41 hroščev.

Fotografija je simbolična.

V torek je Apple na splet lansiral novo različico operacijskega sistema iOS. Različica iOS 7.1 deluje na vseh napravah, ki jih poganja sedmica, torej iPhone4 in novejši, iPad2 in novejši ter iPod touch pete generacije.

Obljubljajo boljšo varnost

V nadgradnji, ki si jo uporabniki lahko snamejo prek spleta ob pomoči funkcije Software Updates, najdemo varnostne popravke, prav tako pa naj bi bila zakrpana ranljivost, ki jo je izkoriščal jailbreak evasi0n7. Izguba podatkov bo manj verjetna, saj je odpravljeno nepojasnjeno ponovno zaganjanje pri modelih iPhone5, iPad mini Retina in iPad Air.

Izboljšana uporabnost v avtomobilih

Med bolj pomembnimi novostmi najdemo aplikacijo Carplay, ki je bila prej poznana pod imenom iOS in the Car in bo od zdaj delovala le na novejših iPhonih (5, 5S in 5C). Aplikacija se poveže z računalnikom v avtomobilu, ki ga podpira, teh pa ne bo malo, saj že zdaj na seznamu partnerjev najdemo več kot deset proizvajalcev, med drugim, BMW, Hondo, Kio, Nissan in Toyoto.

Imetniki novejših iPhonov in partnerskega avtomobila bodo tako lahko prek zaslona v avtomobilu uporabljali zemljevide, pomočnico Siri, prostoročno telefonirali, poslušali glasbo prek Spotifyja in podobno.

Ustvarjalci programske opreme so se lotili tudi nekaj lepotnih popravkov, ki pripomorejo k hitrejšemu prepoznavanju želenih funkcij, saj so te opaznejše.

Uporabniki si želijo predvsem hitrost

Apple je uporabnikom med drugim z novo nadgradnjo obljubil tudi večjo hitrost operacijskega sistema, predvsem za uporabnike iPhone4, na katerih je iOS 7 deloval izrazito upočasnjeno.

Dan po izdaji nove različice lahko na največjem slovenskem tehnološkem forumu že beremo pozitivne odzive uporabnikov.

Deli s prijatelji