V TRGOVINAH ALI NA INTERNETU

Apple odprl naročila za pametne ure

Objavljeno 10. april 2015 10.21 | Posodobljeno 10. april 2015 10.21 | Piše: STA, K. K.
Ključne besede: apple ure

Applove pametne ure, ki so njegov čisto novi proizvod v zadnjih petih letih, bodo stale od 350 dolarjev za najcenejšo do 17.000 dolarjev za najdražjo različico.

Applove pametne ure bodo stale od 350 dolarjev za najcenejšo do 17.000 dolarjev za najdražjo različico.

NEW YORK – Računalniško podjetje Apple z današnjim dnem v trgovinah in na internetu začenja prodajo svojih novih ročnih ur. Za zdaj sicer le v ZDA in osmih drugih državah oz. trgih (Avstralija, Kanada, Kitajska, Francija, Nemčija, Japonska, Velika Britanija in Hongkong). Ur kupci še ne bodo dobili, saj jih bo mogoče le naročiti. Applove pametne ure, ki so njegov čisto novi proizvod v zadnjih petih letih, bodo stale od 350 dolarjev za najcenejšo do 17.000 dolarjev za najdražjo različico. Ur ne bo mogoče kupiti, ampak se lahko le naročijo bodisi na internetu bodisi fizično v trgovini, med drugim zato, ker bo 54 različnih konfiguracij.

Prva naročila naj bi bila izpolnjena 24. aprila. Kupci si bodo ure v trgovinah lahko ogledali, za naročilo pa se bo treba najprej sestati z enim od prodajalcev, ki bo predstavil različice in pomagal z nasveti. Ure imajo različne pasove, različne okvirje in so različnih velikosti ter iz različnih materialov. Najcenejša športna ura je iz aluminija, standardne so iz nerjavečega jekla, najdražje zlate pa iz te žlahtne kovine.

Za večino modelov, razen najdražjih, velja standardna politika vračil v 14 dneh od nakupa. Za drage ure pa popolnega vračila denarja ne bo, pa tudi preizkušanj v trgovini ne. To bodo lahko počeli le bogati Applovi verniki, ki so sposobni odšteti znesek, ki zaleže za letno minimalno plačo v ZDA.

Apple sicer danes v ZDA začenja tudi prodajo novega prenosnega računalnika MacBook (od 1300 do 1600 dolarjev). Tekmec Samsung pa danes začenja prodajo v trgovinah z novimi telefoni Galaxy S6, kar bo storil tudi HTC z modelom One M9.

Deli s prijatelji