NEUČAKANI

Apple bo novosti predstavil na posebnem dogodku 9. septembra

Objavljeno 29. avgust 2014 12.24 | Posodobljeno 29. avgust 2014 12.24 | Piše: STA, A. L.

Apple svoje največje novosti običajno predstavi septembra, kar je najprimernejši čas pred začetkom tradicionalno nakupovalno obarvanega zadnjega četrtletja s prazničnim decembrom na čelu.

SAN FRANCISCO – Ameriški tehnološki velikan Apple je v četrtek tudi uradno za 9. september najavil dogodek, na katerem bo predstavil novosti v svoji ponudbi. Gre za enega najbolj pričakovanih dogodkov leta v tehnološki skupnosti, kakor običajno pa tudi tokrat podjetje uradno ne razkriva informacij, kakšne novosti je pripravilo.

Prav zato je javnost pozorna na vsako podrobnost v vabilih na dogodek. Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, tokrat ugibanja glede morebitnih novosti sproža podatek, da bo prireditev v objektu v Silicijevi dolini, v katerem je že pokojni soustanovitelj Appla Steve Jobs leta 1984 predstavil računalnike Macintosh.

Gre za objekt Flint Center for the Performing Arts v kampusu v bližini Applovega sedeža v mestu Cupertino, ki ima na voljo več sedežev kot dvorane, v katerih je podjetje v zadnjih letih običajno organiziralo posebna medijska srečanja.

Postavljajo posebno konstrukcijo

Poleg tega so ob omenjenem objektu v Cupertinu začeli postavljati posebno konstrukcijo in enako visoko, kot je sam objekt. Prizorišče varuje skupina varnostnikov.

Večja dvorana, ki je obenem povezana z legendarnim Jobsom in predstavitvijo prvih macintoshev, ter posebna konstrukcija po mnenju analitika Franka Gilletta iz analitske hiše Forrester nakazujeta, da Apple pripravlja velike novosti.

V tehnološki javnosti se sicer že več mesecev pojavljajo ugibanja, da bo Apple na zdaj tudi uradno sklicanem septembrskem dogodku predstavil novo generacijo svojega pametnega mobilnega telefona (iphone 6 naj bi imel v primerjavi s predhodniki večji zaslon) in tudi že dolgo pričakovano pametno uro iwatch.

Apple svoje največje novosti običajno predstavi septembra, kar je najprimernejši čas pred začetkom tradicionalno nakupovalno obarvanega zadnjega četrtletja s prazničnim decembrom na čelu. Lani je septembra predstavil mobilnika iphone 5S in iphone 5C.

Deli s prijatelji