NAGRADA

Akrapoviču rdeča pika

Objavljeno 26. marec 2014 12.17 | Posodobljeno 26. marec 2014 12.21 | Piše: K. K.

V konkurenci je bilo 4800 prijavljenih.

Podjetje je pred 23 leti ustanovil nekdanji motociklistični dirkač Igor Akrapovič.

GROSUPLJE – Slovensko podjetje Akrapovič je s svojim izpušnim sistemom iz linije Evolution za Ducati 1199 Panigale prepričalo mednarodno strokovno komisijo tekmovanja Red Dot in osvojilo naziv »najboljše od najboljšega«, kar je najprestižnejša nagrada v posamezni kategoriji, so sporočili iz podjetja.

Revolucionarni dizajn 

Mednarodno priznani proizvajalec izpušnih sistemov Akrapovič je za izpušni sistem iz linije Evolution za Ducati 1199 Panigale prejel prestižno oblikovalsko nagrado Red Dot »najboljše od najboljšega« ('Best of the Best'). Mednarodno komisijo je

Kaj je Akrapovič?

Podjetje je pred 23 leti ustanovil nekdanji motociklistični dirkač Igor Akrapovič, mednarodni ugled pa si je pridobilo z uspešno podporo vodilnih motociklističnih dirkalnih ekip.

Do zdaj je svoje naslove s pomočjo Akrapovičevih izpušnih sistemov osvojilo že 87 svetovnih prvakov na dveh in štirih kolesih. Podjetje obratuje v tehnološko najsodobnejših tovarnah v Sloveniji, kjer je zaposlenih več kot 500 ljudi, svoje izdelke pa prodaja v več kot 60 državah.

prepričal z vrhunsko kakovostjo in revolucionarnim dizajnom ter tako osvojil najvišje priznanje, ki ga vsako leto podelijo najboljšim dosežkom s področja produktnega oblikovanja. Osvojena nagrada domačemu podjetju je pomembno priznanje za večletna prizadevanja, da bi s svojimi produkti dosegli in presegli visoke oblikovalske standarde.

23 let izkušenj

Nagrajeni izpušni sistem, prvič prikazan na salonu EICMA 2012, je paradni izdelek iz obsežne ponudbe izpušnih sistemov. Pri izdelavi tako zahtevnega izpušnega sistema so v podjetju Akrapovič uporabili svoje 23-letne izkušnje in predstavili izpuh, ki znova potrjuje, da so sistemi iz linije Evolution najboljši športni izpuhi na tržišču. Obenem je zmagovalni izpušni sistem tudi edini na trgu, ki je v celoti izdelan iz titanove zlitine, in lahko kljub majhni teži ter izjemni odpornosti proti visoki temperaturi omogoča visok prirastek moči in navora v primerjavi s serijskim modelom. Ogledati si ga bo mogoče v posebnem essenskem muzeju Red Dot Design Museum, obenem pa bo predstavljen tudi v zborniku Red Dot Design Award 2014/15.

Tisoči konkurentov

Red Dot velja za eno največjih in najbolj priznanih mednarodnih tekmovanj na področju oblikovanja produktov. Na letošnjem izboru se je Akrapovič pomeril z več kot 4800 prijavljenimi produkti 1800 proizvajalcev, oblikovalcev in arhitektov iz 53 držav. Pri tem je prestižno nagrado prejelo le 1,5 odstotka vseh prijavljenih.

 

Deli s prijatelji