SPODBUJAMO MLADE

50.000 evrov za brihtne glave: odpiramo naš Startup Studio

Objavljeno 02. december 2016 15.25 | Posodobljeno 02. december 2016 15.24 | Piše: E. N.

Ste vedno hoteli spremeniti medije, jih narediti boljše, privlačnejše, zanimivejše? Bi pokrili nišo, ki je ni še nihče? Idejo nam sporočite, mi pa bomo dali denar za njeno uresničitev.

Če imate dobro idejo, jo hočemo slišati. Prijavite se na Delo Startup Studio.

Izdajatelj najbolj branega časnika pri nas, Slovenskih novic, in istoimenskega portala, ki ga prav zdaj berete, to je medijska družba Delo, odpira natečaj za nove inovativne medijske rešitve.

V našem Delo Startup Studiuimage jih boste lahko uresničili. Imamo prostore, opremo, zagonski kapital, znanje, logistiko, poznanstva, široko marketinško mrežo in vse drugo, kar boste pri uresničitvi svoje zamisli potrebovali.


Nekaj pravil seveda mora biti, zato velja:

  • Prijavite se vsi, ki imate izdelan že vsaj MVP in poslovni načrt. Če ne veste, kaj je to MVP, si najprej vzemite čas za izobraževanje in razmislek o svojih startupovskih načrtih.
  • Vaše ideje morajo biti povezane s širokim spektrom delovanja medijev ali distribucije vsebin. Želeli bi podpreti prav vsako dobro idejo na tem svetu, a smo medijsko podjetje, zato bomo ostali v okvirih svojega delovanja.
  • Potrudite se in bodite odlični. Kakopak nas ne zanimajo vaše šolske ocene, ampak pristop k projektu in vaša samoiniciativnost. Žal ne bomo mogli podpreti prav vseh, ki se boste prijavili na natečaj. Izbrali bomo samo najboljše.
  • Morda je samoumevno, a vendarle: potrebujete ekipo za realizacijo projekta. Nič ne bo samo padlo z neba.
  • Delov startup studio ni pospeševalniški program, ampak deluje kot investitor.
  • Prednost imajo digitalni projekti. Lahko sicer snujete inovativne rešitve za naše tiskane produkte, tiskarno ali kaj tretjega, a živimo v digitalnih časih, zato kar pogumno. 
  • V malhi imamo na voljo nič manj kot 50.000 evrov. Veliko za slovenske startup projekte, a premalo za izdelavo vesoljske ladje. Imejte v mislih, da ne bomo delali novega Googla ali Facebooka.


image»Skozi pregled idej in pogovore bomo morda ugotovili, da nekateri ne potrebujejo denarja, ampak pomoč v obliki marketinške strategije ali pa medijske podpore. Delo zagonskim podjetjem lahko ponudi znanje s področij založništva, medijev, oglaševanja, marketinga. Ne samo to, ponudi lahko tudi mrežo povezav,« pravi naš startupovski guru in uspešni mladi slovenski podjetnik Niko Klanšek.

Če Nika še ne poznate: zaslužen je za eno najuspešnejših startup kampanj pri nas, projekt električnih koles FlyKly, zdaj pa med drugim deluje kot svetovalec startupom.

Za več informacij obiščite stran startup.delo.siimage.

Časovnica:

  1. Prijave: čas je do konca docembra. Vsa navodila za prijavo so tukajimage.
  2. 'Demo day': potekal bo v januarju 2017.

Vprašanje? Pišite nam na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.image.

Deli s prijatelji