NOVI AVTOMOBIL

Županove zahteve: Ne morem se stlačiti v majhnega

Objavljeno 29. avgust 2013 22.16 | Posodobljeno 29. avgust 2013 22.16 | Piše: A. K., STA

Iz mestne blagajne so za novi avtomobil pripravljeni odšteti 52 tisoč evrov.

Fotografija je simbolična.

ZAGREB – Župana Varaždina in Umaga, Goran Habuš in Vili Bassanese, očitno ne moreta brez velikih službenih avtomobilov, zato sta objavila razpis za nakup vozila z najmanj 245 konjskimi močmi. Habuš je pojasnil, da velik avtomobil potrebuje, ker se ne more stlačiti v manjšega in ker se boji letenja.

Boji se letenja

»Imam več kot 100 kilogramov in sem visok 196 centimetrov, zato se ne morem stlačiti v majhen avtomobil,« je pojasnil Habuš za Jutarnji list. V razpisu so navedli, da mora imeti nov avto bencinski motor z najmanj 3000 kubičnimi centimetri, štirikolesni pogon, samodejni menjalnik in najmanj 260 konjskih moči. Iz mestne blagajne so zanj pripravljeni odšteti 52 tisoč evrov.

Habuš sicer poudarja, da bo novi službeni avtomobil cenejši, saj ga bodo kupili na lizing, v primerjavi z dosedanjim audijem A6, za katerega so mesečno plačevali okoli tisoč evrov, in to brez stroškov vzdrževanja. Poudarja še, da pogosto potuje in potrebuje dober avtomobil, še posebej ker se boji letenja.

Vozil v vinjenem stanju

Varaždinski župan je bil sicer lani sedem mesecev brez vozniškega dovoljenja, ker je povzročil lažjo prometno nesrečo v vinjenem stanju. To se je zgodilo konec leta 2011, le nekaj dni za tem, ko je prevzel položaj varaždinskega župana. Takrat je vozil službenega audija, namerili pa so mu slabih 1,6 promila alkohola.

Umaški župan ni bil dosegljiv

Umaški župan Bassanese medtem ni bil dosegljiv za novinarje, da bi jim pojasnil zahteve iz svojega razpisa. V njem med drugim piše, da mora biti avtomobil črne kovinske barve, imeti bencinski motor in najmanj 245 konjskih moči ter štirikolesni pogon in samodejni menjalnik. Iz umaške mestne blagajne bodo za to namenili slabih 50 tisoč evrov.

Deli s prijatelji