FACEBOOK

Zuckerberg išče pomoč

Objavljeno 03. januar 2015 17.23 | Posodobljeno 03. januar 2015 17.24 | Piše: A. J.

Ustanovitelj facebooka si je tudi v letu 2015 zastavil prav poseben izziv.

Mark Zuckerberg, ustanovitelj spletne mreže facebook

Čeprav velja za drugega najmlajšega milijarderja na svetu in je svoje bogastvo ustvaril z lastno pametjo in delom, 30-letni računalniški programer in podjetnik Mark Zuckerberg ne spi na lovorikah: prepričan, da lahko človek, ne glede na to, kdo je in kaj počne, vedno še napreduje, si namreč ustanovitelj Facebooka vsak konec leta zastavi poseben izziv za prihajajoče leto. Tako se je v preteklih letih denimo lotil učenja mandarinske kitajščine, eno leto ni jedel mesa, razen mesa živali, ki jih je ujel sam, a vsi izzivi niso bili tako zahtevni, nekoč se je denimo odločil, da bo vse leto nosil kravato. Eden od zanimivejših izzivov je bila zaobljuba, da bo vsak dan, vseh 365 dni, poslal zahvalo enemu človeku, za katerega meni, da je zaslužen za lepši in boljši svet.

In kakšnega izziva se namerava lotiti v letu 2015? Na zadnji dan starega leta je Zuckerberg na svojem profilu pozval uporabnike facebooka, naj mu poiščejo izziv, ki bo zanj dovolj zanimiv, da se ga bo voljan lotiti. »Imam idejo za morebitni naslednji izziv, vendar sem odprt za vse predloge, preden se bo uradno začelo novo leto,« je zapisal na svojem zidu.

Njegovo objavo je komentiralo več kot 50.000 ljudi, na nekaj komentarjev je Zuckerberg tudi odgovoril. Na predlog, naj se loti učenja kakšnega inštrumenta, je dejal, da je pred leti že igral kitaro, da pa bi bilo res koristno, če bi to znanje poglobil. Všeč mu je bil tudi predlog, naj vsak mesec prebere eno knjigo, ki naj mu jo priporoči nekdo drug. Na duhovito opazko, naj ukine dolgočasne zahteve za sodelovanje v igri candy crush, s katerimi nekateri navdušeni igričarji gnjavijo preostale uporabnike facebooka, ni odgovoril.

Če imate tudi vi kakšen izziv za prvega moža facebooka, mu ga še vedno lahko sporočite, saj je menda, čeprav se je novo leto že začelo, še vedno odprt za nove ideje. No, to morda ni čisto res, saj je svojo novoletno čestitko, v kateri sta z ženo Cillo vsem zaželela mirno in produktivno leto ter uporabnikom zaželela, naj svet z njihovo pomočjo letos postane manjši, toplejši, srečnejši in bolj povezan, sklenil z besedami, da bo kmalu razkril kaj več o svojem novoletnem izzivu 2015. 

Deli s prijatelji