ČUDEŽNO

Žoga ga je zadela v glavo in mu rešila življenje

Objavljeno 22. september 2016 20.22 | Posodobljeno 22. september 2016 20.18 | Piše: U. S.

Nogometnega navijača je po nesreči zadel napadalec Brøndbyja.

Vsak, ki ga je kdaj v glavo zadela (nogometna) žoga, ve, kako zelo boleče je to. Toda za danskega navijača je bil to v resnici najsrečnejši trenutek v življenju.

Navijača danskega nogometnega kluba Brøndby Davida Briana Nielsena je pred malo več kot mesecem dni med ogrevanjem za danski derbi – pomerila sta se njegov Brøndby in klub iz Københavna – napadalec Kamil Wilczek z žogo zadel naravnost v glavo. Wilczek žoge ni brcnil dovolj natančno, vendar za Nielsena ne bi mogel biti bolj natančen! David se je onesvestil, najprej so mu na pomoč pritekli drugi navijači, s katerimi je stiskal pesti za svoj klub, potem so prihiteli še člani zdravniškega oddelka kluba, kmalu tudi reševalci. Nielsena so odpeljali v bolnišnico, še vedno je bil v nezavesti, in takoj opravili rentgensko slikanje glave. Zdravniki so med pregledom ugotovili, da boleha za tumorjem na možganih, na srečo je bila bolezen v začetni fazi.

Nogometnega navijača so nemudoma začeli zdraviti, po prvem tretmaju pa je neverjetno zgodbo objavil na svojem profilu na facebooku. Takole je zapisal: »Živijo vsem. Ime mi je David in sem navijač, ki ga je med ogrevanjem pred tekmo Brøndbyja in Københavna zadela žoga. Rad bi se zahvalil zdravnikom, varnostnikom in navijačem, ki so bili v tistem trenutku ob meni, saj mi je vaša hitra reakcija rešila življenje. Ne morem opisati, kako sem vam hvaležen. Izkazalo se je, da imam tumor na možganih, ki ga ne bi odkrili, če me Wilczek ne bi zadel v glavo, tudi njemu sem hvaležen. Brez njega me danes ne bi bilo tukaj. Zdaj ravno okrevam po operaciji, za vedno bom vsem hvaležen.« Včasih se čudeži prav zares dogajajo. Tudi na nogometnih igriščih.

Deli s prijatelji