NISMO SAMI

Znanstveniki prepričani: Nezemljani obstajajo

Objavljeno 21. marec 2013 13.20 | Posodobljeno 21. marec 2013 13.20 | Piše: P. J.

Mnogi so prepričani, da je vesolje preveliko, da bi v njem obstajala živa bitja le na Zemlji.

FBI je proučeval ugrabitve krav in bikov.

Mlečna cesta je tako velika, da brez dvoma gotovo obstaja tudi E. T., pravijo zadnje ugotovitve znanstvenikov v seriji Are We Alone? (Smo sami?). Ostaja pa vprašanje, kako so ta bitja videti. So pametna ali neumna? Bodo kdaj prišla in se predstavila?

»Mnogi znanstveniki pravijo, da smo edina živa bitja v vesolju. Bodite resni! Koliko zvezd je sploh v vesolju? Teleskop Hubble zazna več sto milijard galaksij v vesolju. Vsaka galaksija pa ima še enkrat toliko zvezd. Sami izračunajte, koliko je to. Nezemljani vsekakor obstajajo,« je prepričan teoretični fizik Michio Kaku.

Nasin teleskop Kepler je odkril veliko planetov blizu naše galaksije. Število planetov, ki so podobni Zemlji, naj bi tako naraslo, s tem pa tudi možnost, da na njih obstaja življenje tako kot na Zemlji.

»Obstajajo eksotični planeti. Mnogi izmed njih ne spominjajo na planete, ki smo jih našli v našem solarnem sistemu,« pravi astrobiolog Lewis Dartnell. Ena izmed možnosti je, da obstajajo vodni planeti z zelo globokimi oceani. Podvodni svet pa bi lahko bil zelo prepoznaven. Pojasnil je tudi, kako bi lahko bila ta bitja videti, če res obstajajo. Kot prvo bi imela neke vrste stereo oči, oči lovca. Kot drugo bi imela ta bitja zelo dobro razvite ude, s katerim bi upravljala in ustvarjala. Kot tretje pa bi morala imeti ta bitja svoj način komunikacije, s katero bi se sporazumevala.

Deli s prijatelji