KLIMATSKE SPREMEMBE

Zemlja bo gorela: leto 2014 najtoplejše do zdaj

Objavljeno 16. februar 2014 20.25 | Posodobljeno 16. februar 2014 20.27 | Piše: M. U. , S. U.

Vreme bo še slabše, prihajajo potresi in vulkanski izbruhi. Zemljina površina se bo spremenila v nekaj nam popolnoma neznanega.

Znanstveniki so prepričani, da bo leto 2014 najtoplejše do zdaj. Vzrok za to naj bi bil El Ninjo, globalno razširjen pojav na stičišču zraka in morja, ki se pojavlja na vsake tri do osem let tako v Pacifiškem kot Atlantskem in Indijskem oceanu. Je najbolj znan vremenski pojav, ki ga ni mogoče napovedati. In ta naj bi povzročil, da bo v atmosfero šla ogromna količina toplote, poroča Daily Mail.  
 
Nemški znanstveniki ob tem pravijo, da je mogoče pojav El Ninjo napovedati za leto vnaprej, a ker je temperatura vode pod vplivom vetrov, ki pihajo prek ekvatorja, so možnosti napovedovanja omejene na pol leta. Stroka pa se strinja, da je naš planet vsakih deset let prizadet z uničujočo sušo in ogromnimi požari in da je verjetnost, da se to zgodi prav letos, kar 75-odstotna. 
 
Vrhunec avgusta 2014

Medtem pa, če gre verjeti ameriškemu profesorju dr. Kaplanu, nam zadnje vremenske spremembe napovedujejo uničujočo katastrofo, ki prihaja s poletjem. Profesor astronomskega oddelka univerze v Teksasu, tako radio Turner, meni, da se bo objekt, velik kot planet, približal Zemlji avgusta 2014. Zemlja bo nato čutila vpliv, preden se bo planet približal, in sicer zaradi gravitacije tega nebesnega telesa.  

Če je Kaplanov izračun točen, se bomo soočili s katastrofalnimi nesrečami. Vreme bo še slabše, prihajajo potresi in vulkanski izbruhi. Zemljina površina se bo spremenila v nekaj nam popolnoma neznanega.   

 
 
Deli s prijatelji