IZ ROŽNATE V ZELENO

Želijo si prenove vrta, ki ga je Melania uredila po svojem okusu

Melania Trump je lani prenovila znamenite vrtove, ki krasijo okolico Bele hiše. Zdaj s peticijo zahtevajo, da se vrtovi preuredijo nazaj, kot so bili.
Fotografija: Nekdanji ameriški predsednik Donald Trump in prva dama Melania, ko sta bše ila v Beli hiši. FOTO: Kevin Lamarque, Reuters
Odpri galerijo
Nekdanji ameriški predsednik Donald Trump in prva dama Melania, ko sta bše ila v Beli hiši. FOTO: Kevin Lamarque, Reuters

Več kot 50 tisoč Američanov je podpisalo spletno peticijo, s katero pozivajo prvo damo Jill Biden, da zeleni okolici pred Belo hišo povrne staro slavo še iz obdobja Jacqueline Kennedy, poroča BBC.

Nekdanja prva dama Melania Trump se je lani lotila korenite prenove znamenitih vrtov Rose Garden. Že takrat se je nanjo usul plaz kritik, da je »uničila vrt in ga iz »barvitega raja« spremenila v »hladno in prazno dvorišče«.

Ameriški zgodovinar Michael Beschloss je delil primerjavo fotografij vrta pred Melanijino obnovo in po njej. FOTO: Twitter, posnetek zaslona
Ameriški zgodovinar Michael Beschloss je delil primerjavo fotografij vrta pred Melanijino obnovo in po njej. FOTO: Twitter, posnetek zaslona


Vrt, ki se nahaja tik ob Ovalni pisarni, je bil prvič oblikovan leta 1913, v šestdesetih letih ga je nato prenovila nekdanja prva dama Jacqueline Kennedy. Svoj pečat v Beli hiši je hotela pustiti tudi trenutna prva dama.

Podpisniki peticije zdaj zahtevajo, da se vrt spet preuredi. Čeprav je v peticiji navedeno, da je Malenia z vrta umaknila češnjeva drevesa, ki jih je Bela hiša prejela v dar iz Japonske, pa so ameriški mediji pisali, da je šlo pravzaprav za jablane in da so jih presadili na drugo mesto.

Ob vrtu je dodala tlakovano pot. FOTO: Reuters
Ob vrtu je dodala tlakovano pot. FOTO: Reuters


Melanijina zamisel vrta je bila bolj minimalistična, prevladujejo zelene in nežne barve, medtem ko je bil pred prenovo vrt pisan. Cvetlične aranžmaje so lani krasile vrtnice v kremnih, svetlo rumenih in belih odtenkih, del travnate površine pa so zamenjali apnenčasti tlakovci.

Ali se bo za spremembo vrta odločila tudi Jill, še ni znano.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije