OSLABLJEN

Zdravje Benedikta XVI.: Ne bo več dolgo z nami

Objavljeno 11. april 2013 12.34 | Posodobljeno 11. april 2013 12.38 | Piše: A. K.

V vatikanskih krogih se šušlja, da je nekdanji papež Benedikt XVI. vse šibkejšega zdravja.

Papež Benedikt XVI.

VATIKAN – Zdravstveno stanje nekdanjega papeža Benedikta XVI., ki se je 28. februarja umaknil s položaja, se je v zadnjih tednih močno poslabšalo. Benedikt (85) je bil videti še posebej šibek, ko ga je marca v poletni rezidenci v Castel Gandolfu obiskal novoizvoljeni papež Frančišek.

Njegovo stanje je »alarmantno«

Dolgoletna dopisnica iz Vatikana Paloma Gomez Borerro je v pogovoru za britanski Telegraph dejala, da je nekdanji papež v zelo slabem stanju. »V zadnjih 15 dneh je njegova življenjska energija vidno usahnila in bojim se, da ne bo več dolgo med nami.« Dodala je še, da je Benediktovo zdravstveno stanje »alarmantno«.

Tudi neki vatikanski uradnik je potrdil, da nekdanjemu papežu pojemajo moči. »Vsakemu, ki ga je v zadnjem času videl, je jasno, da se je njegovo zdravje zelo poslabšalo. Pred enim letom smo ga občasno videli hoditi s palico, danes pa se že z njo težko premika,« je povedal.

Slep na levo oko?

Marca je v javnost prišla novica, da so Benediktu pred desetletjem vstavili srčni spodbujevalnik, ki so mu ga zamenjali približno tri mesece pred napovedjo umika. Nekateri trdijo, da je nekdanji papež na levo oko povsem slep, njegova drža pa je vse bolj sključena.
 

Deli s prijatelji