NA DOPUSTU

Zaradi ugriza klopa 40-letnici odrezali roke in noge

Objavljeno 15. avgust 2015 13.51 | Posodobljeno 15. avgust 2015 13.51 | Piše: A. L.

Prvi simptomi so bili podobni gripi, zato jih je ignorirala.

Ko pohajkujemo, se moramo po prihodu iz narave vedno pregledati. Na naše telo se namreč lahko prisesa kakšen klop. Zakaj je to pomembno, priča tudi zgodba 40-letne Jo Rogers, ki so ji zaradi enega klopa morali amputirati roke in noge.

Bližnje srečanje s klopom je imela mamica dveh otrok na dopustu. Prvi simptomi so bili podobni gripi, zato jih je ignorirala. Po petih dneh pa so jo odpeljali v bolnišnico, kjer so jo testirali na virus Zahodnega Nila in meningitis. Oba testa sta bila negativna. A njeno zdravstveno stanje je bilo vse slabše.

Udi so začeli modreti in črneti

Naposled so testi potrdili, da je zbolela za vročico, ki jo povzroča Rickettsia rickettsii (Rocky Mountain spotted fever ali RMSF). Sorodnica je povedala, da so ji udi začeli modreti in črneti ter da se je obarvanost počasi širila po njih navzgor. Da bi preprečili okužbo vitalnih organov, so ji ude odrezali. Desno nogo so ji zdravniki amputirali sredi stegna, levo pod kolenom, na obeh rokah pa je ostala brez dlani. Trenutno je v umetni komi, saj jo je prizadel še septični šok. 

Zbirajo denar

Kmalu bo sledilo še več operacij, da bi preprečili širjenje okužbe. Družina pa se poleg hude bolezni spopada še z eno težavo. Račune za zdravljenje bo namreč treba plačati. Prek spletne strani Gofundme zbirajo denar, da bodo sploh lahko poravnali nastale stroške zdravstvene oskrbe. Pa tudi dom bo treba prilagoditi novim razmeram ...

Imate zgodbo za nas? Pišite nam.

Deli s prijatelji