ŠKANDAL V HRVAŠKI VLADI

Zaradi prevar v Sloveniji razrešili ministrovega namestnika

Objavljeno 29. september 2014 21.53 | Posodobljeno 29. september 2014 21.53 | Piše: A. K.

Z njegovim delom so bili zadovoljni, zdaj ko je zgodba prišla v javnost, pa menijo, da ni več primeren za namestnika hrvaškega ministra.

Verdnik je bil namestnik hrvaškega ministra Mihaela Zmajlovića (desno).

ZAGREB – »Domen Verdnik nikogar na ministrstvu ni obvestil o svojih dejanjih in obsodbah, ki jih je bil deležen kot direktor podjetja v Sloveniji. Čeprav s tem ni kršil nobenega zakona, ostaja vprašanje moralne odgovornosti in primernosti na položaju namestnika ministra,« so sporočili s hrvaškega ministrstva za okolje.

Pravijo, da se v podrobnosti niso spuščali in da so bili zadovoljni z Verdnikovim delom, a kljub temu je bila njegova razrešitev pravilna odločitev in tudi edina rešitev.  

Nezakonito trgovanje z delnicami

Tako so se na ministrstvu odločili, potem ko je spletni portal Index objavil zgodbo o Verdnikovih prevarah v Sloveniji, in sicer je bil kot direktor podjetja Sekvenca pravnomočno obsojen na štiri mesece zapora oziroma dve leti pogojne kazni. Spletni portal je razkril, da je bila v Sloveniji proti Verdniku vložena obtožnica zaradi nezakonitega trgovanja z delnicami, s čimer naj bi bil dva slovenska državljana oškodoval za 62.593 evrov.

S hrvaškega ministrstva so sporočili, da so od Verdnika dobili vse potrebne dokumente in kvalifikacije ter da v zvezi z njegovo zaposlitvijo ni bilo nobenih ovir. Dodali so še, da Verdnik na Hrvaškem ni bil nikoli kazensko ovaden.

Po objavljeni zgodbi se je oglasil tudi Verdnik, ki je spletnemu portalu zagrozil s tožbo.

Deli s prijatelji