RAZUZDANA

Zaradi duhovniških zabav klicarijo policijo

Objavljeno 28. september 2014 11.24 | Posodobljeno 28. september 2014 11.24 | Piše: U. S.

Prijeta budista so odstavili od duhovniškega poklica.

Posnetek seksa je sprožil preiskavo v britanskem farmacevtskem gigantu GlaxoSmithKline.

PHNOM PENH –  Kamboška policija je prijela budistična duhovnika, ki sta v družbi dveh žensk v pagodi v Siem Reapu kadila kristalni metamfetamin. Možje postave so preiskali sobo 36-letnega Picha Davida, ki je že večkrat prekršil pravila, in našli alkohol, kondome in pipo. Aretirali so še 19-letnega Chan Bunna, dva stanovalca pagode in dve ženski, vse zaradi uporabe drog, prijeli so tudi prodajalca oziroma dobavitelja.

Policijska preiskava je posledica pritožb sosedov, ki že več mesecev klicarijo policijo zaradi glasnih zabav, ki jih organizirajo duhovniki in trajajo dolgo v noč. Zgodilo se je v času, ko v Kambodži slavijo festival mrtvih – Pchum Ben –, še posebno sveto obdobje v državi.

Ko so omenjene testirali na prisotnost drog, predvsem metamfetamin, so bili pozitivni le Bunna in ena od žensk. Davida so obtožili še nasilnega upiranja policistom. Tamkajšnji šef policije Khiev Sort je za neki časnik povedal, da so Davida iz Pur Langke že nekaj časa spremljali, in sicer zaradi suma, da je že deloval v nasprotju z budistično doktrino. Ta budističnim duhovnikom med drugim prepoveduje uživanje drog, pitje alkohola in tudi seks. Iz pagode so ga zaradi slabega vedenja vrgli leta 2012, naslednje leto pa so ga spet sprejeli medse, saj je obljubil, da bo tokrat spoštoval pravila in jih dosledno upošteval. Glavni duhovnik v pagodi Keo Khouy je zdaj povedal, da so oba prijeta duhovnika že odstavili od duhovniškega poklica.

Deli s prijatelji