KDO BO PLAČAL?

Zagreb: ceste so po paradi uničene, meščani pa besni

Objavljeno 12. avgust 2015 11.16 | Posodobljeno 12. avgust 2015 11.18 | Piše: Mo. S.

»Parado je organizirala hrvaška vlada, naj ona plača škodo, ne mesto Zagreb,« je prepričan eden od meščanov hrvaške prestolnice.

Ceste so valovite in nevarne zlasti za motoriste.

ZAGREB – Torkova parada v Zagrebu, ki so jo Hrvati pripravili v spomin na vojaško operacijo Nevihta,image še odmeva. Zdaj so ogorčeni zlasti stanovalci ob mestnih prometnicah, kjer so se v času parade vozila vojaška vozila, ki tehtajo tudi po 40 ton.

Po paradi ceste valovite

Vozila so na nekaterih mestih precej poškodovala vozišče, po neuradnih ocenah Jutarnjega lista bo treba za popravila dati nekaj milijonov kun. Še najhujše je tam, kjer so asfalt položili že pred časom.

Na enem odseku so ga v sredo ponovno položili. Pristojni pravijo, da je bil asfalt že star, tako da ga bi bilo v vsakem primeru treba zamenjati, zavedali pa so se tudi, da ga bo parada dodatno uničila. Najboljše je menda v Vukovarski ulici, ki so jo asfaltirali pred štirimi leti in so poškodbe še najmanjše. »Težava je, ker so nekatere ceste po paradi postale valovite,« je povedal gradbeni strokovnjak Žarko Željko in dodal, da to za osebna vozila še ni tako nevarno, slabše je za motoriste.

»Nedopustno in sramotno«

Mestne oblasti so medtem sporočile, da bodo natančno pregledali vse ceste, po katerih je potekala parada, in ugotavljali, na kakšen način je do poškodb prišlo. Zaradi poškodovanih cest pa meščani ne spijo mirno in trdijo, da ni prav, da davkoplačevalci plačujejo za popravljanje prometnic, ki jih je s svojim slavjem uničil državni vrh. Bega jih tudi, zakaj težkih tankov niso primerno zaščitili. »Parado je organizirala hrvaška vlada, naj ona plača škodo, ne mesto Zagreb,« je prepričan eden od meščanov, ki se strinja, da je to nedopustno in sramotno.

Deli s prijatelji