UMRLA JE

Zadnje slovo od Tijane (8) v nedeljo

Objavljeno 17. julij 2013 23.45 | Posodobljeno 17. julij 2013 23.45 | Piše: T. L.

Tijana je čakala na transplantacijo srca, njeno stanje pa se je znova zelo poslabšalo. Tokrat ji zdravniki niso mogli več pomagati.

Mala Tijana.

HOUSTON – Mala Tijana Ognjanović (8), ki je v houstonski bolnišnici čakala na srce, je izgubila boj za življenje. Nedavno se ji je zdravstveno stanje zelo poslabšalo, zato so jo hitro operirali, operacija pa je trajala kar 10 ur. Kazalo je, da bo z njo vse v redu in bo lahko počakala na »pravo« srce, vendar pa se je njeno stanje zelo poslabšalo minulo nedeljo, ko so ji odpovedali vsi organi, prišlo pa je tudi do izlitja krvi v možgane.

Aprila je odšla v Houston

Tijani so odkrili redko obliko restriktivne kardiomiopatije in najprej se je zdravila v Beogradu. Ker pa se je leta 2012 njeno stanje poslabšalo, odpovedale so ji tudi ledvice, so njeni starši začeli akcijo zbiranja denarja za transplantacijo srca, ki naj bi jo opravili na Dunaju. To je bil edini način, da Tijani rešijo življenje. Zaradi slabega stanja, odpovedovanja ledvic in slabe klinične slike so jo zdravniki začasno dali na čakalno listo in je niso želeli operirati, poroča Blic. Aprila letos je Tijana s starši odpotovala v Houston, kjer so v bolnišnici Texas Children’s Hospital izvedli številne preiskave in teste ter jo tako pripravili na transplantacijo srca. 

Toda punčkino telo naporov ni vzdržalo. Nesrečno dekletce, ki še niti zaživelo ni dobro, bodo pokopali v nedeljo.

Deli s prijatelji