DOBER TEK

Za večerjo – biseri!

Objavljeno 08. september 2014 00.35 | Posodobljeno 08. september 2014 00.36 | Piše: U. S.

Romantičen večer je uspel, čeprav so bile na krožniku le tri ostrige.

RIM  – Več kot prijetno presenečen je bil italijanski poslovnež, ko je v neki restavraciji v Salermu naročil ostrige, poleg okusnega mesa pa je v školjkah našel še – pet čisto pravih biserov!

Giuseppe Di Bianco, direktor pri italijanski pošti, je hotel s svojim dekletom Francesco preživeti lep romantičen večer. Zato je poklical v znano restavracijo v središču Salerna Nonna Maria s čudovitim razgledom na morje in Luigija d’Ursa vnaprej prosil, naj pripravi nekaj okusnih školjk, a je bil precej razočaran, ko mu je d’Urso povedal, da nimajo v hladilniku niti ene. Di Bianco je menedžerja rotil, naj vendarle priskrbi ostrige, češ da jih je obljubil Francesci, so poročali italijanski mediji.

Da bi zadovoljil stranko, je d’Urso vzel pot pod noge in se odpravil na bližnjo ribjo tržnico, ki je bila še odprta, a je razočaran ugotovil, da so ostale le še tri ostrige, a so bile dokaj velike, skupaj težke kilogram. Kupil jih je in se vrnil v restavracijo.

Večer kljub temu ni bil ponesrečen. Par je prišel v restavracijo, postregli so jima s steklenico šampanjca in tako želenimi ostrigami. Ko je Giuseppe Di Bianco odprl svojo ostrigo, je zazijal od presenečenja: v školjki, ki velja za afrodiziak, se ni skrivalo le meso, ampak tudi biser. In potem še en in še en. In v drugih dveh še dva, skupaj torej pet biserov, eden večji od drugega. Naslednjega dne je dragoceno odkritje odnesel v draguljarno, da bodo bisere ocenili. Strokovnjaki bodo zdaj ocenili kakovost odkritja, poznavalci pa pravijo, da bi bile lahko kroglice vredne kar 2000 evrov.

Deli s prijatelji