PODROBNOSTI

Za Tomislavom skrajneži vohunili znotraj podjetja?

Objavljeno 18. avgust 2015 11.26 | Posodobljeno 18. avgust 2015 00.38 | Piše: A. K.

Obveščevalna služba je razkrila, da so ugrabitelji najprej zahtevali odkupnino, nato pa se niso več oglasili.

KAIRO, ZAGREB – Egiptovske oblasti še vedno preiskujejo okoliščine ugrabitve hrvaškega geodeta Tomislava Salopeka, ki naj bi ga islamski skrajneži pretekli teden usmrtili. Kljub temu da je dogajanje še vedno zavito v tančico skrivnosti, spletni portal Onznews poroča, da so ugrabitelji v zameno za Salopeka od francoskega podjetja Compagnie Générale de Géophysique, v katerem je bil zaposlen, zahtevali 30 milijonov dolarjev.

Sporočilo poslali iz Libije

Elektronsko sporočilo naj bi ugrabitelji poslali z neznane lokacije v Libiji. Portal še poroča, pri tem pa se sklicuje na egiptovsko obveščevalno službo, da naj bi v omenjenem podjetju delal vohun Isisa. Po ugrabitvi naj bi policija izprašala 248 delavcev, desetim ljudem pa so odvzeli prostost, ker naj bi bili povezani z Islamsko državo. Prav tako naj bi oblasti po Salopekovi ugrabitvi prijeli kar 38 islamistov, nekateri med njimi naj bi bili odgovorni za usmrtitev ameriškega naftnega strokovnjaka Williama Hendersona.

Niso se več oglasili

Egiptovski spletni portal še poroča, da pogovor prek elektronskih sporočil ni stekel, saj po odgovoru francoskega podjetja skrajneži menda niso poslali niti enega sporočila več. V podjetju naj bi 5. avgusta izvedeli, da so njihovega delavca ugrabili islamski skrajneži. Nekaj dni pozneje je po spletu zakrožila fotografija, na kateri naj bi bil umorjeni Salopek, a njegove smrti še niso potrdile ne egiptovske ne hrvaške oblasti.

Deli s prijatelji