OBSOJEN

Za ogorke 13.000 evrov?

Objavljeno 01. februar 2015 15.56 | Posodobljeno 01. februar 2015 16.00 | Piše: S. I.

Osemintridesetletnega kadilca je zasačila varnostna kamera in ga posnela, kako je v štirih dneh skozi okno odvrgel 34 ogorkov.

Kajenje je v Singapurju še dovoljeno, odmetavanje ogorkov na tla pa ne.

SINGAPUR – Singapursko sodišče je obsodilo možakarja, ki je skozi okno svojega stanovanja odmetaval cigaretne ogorke. Za 33 odvrženih čikov bo moral plačati 19.800 singapurskih dolarjev (skoraj 13.000 evrov) globe, za 34. ogorek pa bo opravljal družbenokoristno delo: pet ur bo moral čistiti okolico in pri tem nositi telovnik, na katerem bo jasno napisano, da gre za kazensko delo.

Osemintridesetletnega kadilca je zasačila varnostna kamera in ga posnela, kako je v štirih dneh skozi okno odvrgel 34 ogorkov. Nacionalna agencija za okolje je namreč na 600 lokacij po mestu postavila kamere, s pomočjo katerih je lani ujela 206 prekrškarjev, ki so iz stolpnic odmetavali cigaretne ogorke.

Singapur slovi po svoji nepopustljivosti tudi do manjših prekrškov, kot sta odmetavanje smeti na ulico in vandalizem, za kar je zagrožena celo kazen tepežkanja s palico, v državi pa že nekaj let velja tudi prepoved uvoza in žvečenja žvečilnih gumijev.

Deli s prijatelji