GROZLJIVO

Za las so se izognili usodnemu letu: Morda je bil to božji načrt

Objavljeno 29. december 2014 16.21 | Posodobljeno 29. december 2014 16.21 | Piše: STA, P. Pa.

Iz letalske družbe so jih poskušali priklicati, vendar se niso odzvali na klice, zato so let zamudili.

DŽAKARTA – Po tragični nesreči letala družbe AirAsia na spletu odmeva zgodba desetčlanske družine, ki je v nedeljo za las zamudila let proti Singapurju, kjer naj bi praznovali novo leto. Po prvotnem načrtu bi morali šest odraslih in štirje otroci iz indonezijskega mesta Surabaya v Singapur poleteti z letom ob 7.30, a so jih naknadno prestavili na dve uri zgodnejši let. Predstavniki družbe AirAsia so jih o tem obvestili prek elektronske pošte in jih klicali po telefonu, a so klice preslišali, elektronsko obvestilo pa spregledali.

Ko so nato v nedeljo zjutraj prispeli na letališče, so ugotovili, da je njihovo letalo že vzletelo. »Seveda smo bili jezni,« francoska tiskovna agencija AFP navaja 36-letno Christianawati.

Šok in jok

A medtem ko so poskušali na letališču urediti vozovnice za naslednji let proti Singapurju, jih je dosegla novica, da je letalo, na katerem bi morali biti, izginilo. Nemudoma so se odločili, da za tokratno novo leto ostanejo doma.

»Ko sem slišala, sem bila šokirana in sem jokala. Morda je bil vse to božji načrt, da moja družina in jaz nismo bili na letalu. To je bil skriti blagoslov,« je povedala Christianawati in dodala, da so letalski družbi AirAsia do zdaj zaupali in z njo pogosto leteli, a bodo po novem raje izbirali druge letalske prevoznike, saj je njihovo zaupanje omajano.

Deli s prijatelji