PRVI APRIL

Youtuba ne bodo ukinili,
 bolhe pa so res zmrznile

Objavljeno 03. april 2013 18.16 | Posodobljeno 02. april 2013 21.16 | Piše: A. G.

Ko dan šaljivcev pade na velikonočni ponedeljek, se nekateri pošalijo tudi iz Cerkve.

Kot vemo, se svet ne deli več na zahod in vzhod, marveč na sever in jug. Južnim predelom letos ni bilo niti do pravih prvoaprilskih šal, v severnih deželah so si jih privoščili in zgrozili del svetovne javnosti z napovedjo ukinitve spletnega družabnega omrežja.

Seveda je bil na tapeti tudi novi papež

Sporočili so, da Frančišek nadaljuje pot nespoštovanja številnih papeških tradicij, v ponedeljek, 1. aprila, naj bi Vatikan izstopil iz evrskega območja, bojda si že prizadeva za monetarno unijo s Švico, saj ima tudi svojo švicarsko gardo. Po Gerardu Depardieuju naj bi tudi nekdanji francoski predsednik Nicolas Sarkozy zbežal v davčno oazo, z ženo Carlo Bruni, ki se vrača na modne steze in koncertne odre, sta si po poročanju belgijskega radia za davčno pribežališče izbrala kar sosednjo Belgijo, saj sta si v Bruslju kupila razkošen apartma.

Danci so državljane razveselili z vestjo, da je njihova osrednja vladna turistična organizacija dosegla sporazum o izgradnji prvega pivovoda do otoka Fano in širitev omrežja po državi. Pilotni projekt predvideva izgradnjo do leta 2014, ko bodo Nemcem prepovedali, da s seboj na dopust vlačijo cele zaboje piva.

Namesto avtov vrtni žari

Da bi nekoliko razvedrili premraženo prebivalstvo, so Nemci pisali, da se Berlin prijavlja na zimske olimpijske igre leta 2022. Zaradi stabilnega mraza in veliko snega bodo na sporedu kar aprila in bodo nekakšna klimatska protiutež nogometnemu svetovnemu prvenstvu v vročem Katarju. Za nekatere predele Nemčije (predvsem v nekdanjem vzhodnem delu države) naj bi odpravili okoljske cone za starejše avtomobile in uvedli nove za dim z vrtov, saj tamkajšnji prebivalci ob lepem vremenu toliko uporabljajo žare, da od pomladi do zime močno presegajo dovoljene vrednosti škodljivih drobnih delcev v zraku.

V ZDA, Veliki Britaniji in na severu Evrope bodo v naravo spustili novo vrsto laboratorijsko gojenih klopov, ki ob ugrizu človeka sprožijo dosmrtno alergijo na uživanje mesnin. Zaradi konjskega, oslovskega, mačjega, pasjega in morda celo človeškega mesa v različnih mesnih izdelkih in zamrznjenih jedeh naj bi se tako lažje odločali za vegetarijansko prehrano.

Lahkoverneže pa je najhuje prizadelo sporočilo, da bo koncern Google odpravil youtube, saj je ta že opravil vse naloge v poneumljanju in zalezovanju ljudskih množic. Mnogi so mislili, da je prvoaprilska šala tudi vest o poginu 300 bolh, ki so zmrznile v posebnem cirkusu, toda ta vest je bila resnična.

Deli s prijatelji