ZRUŠENI MOST

Voznik minibusa rešil 11 otrok

Objavljeno 31. maj 2016 00.19 | Posodobljeno 31. maj 2016 00.19 | Piše: Ro. S.
Ključne besede: most porušen

Pred očmi voznika se je most zrušil šest metrov globoko.

Fotografija je simbolična.
EASTHAM – V sredo je voznik minibusa z bliskovito reakcijo rešil 11 otrok. Most, ki je bil zgrajen leta 1793, se je zrušil v reko Teme. Zgodilo se je v zgodnjih popoldanskih urah, popolnoma nepričakovano.
 
Dva motorista sta k sreči vozila počasi in komaj pravočasno zavrla pred zevajočo luknjo, ki se je pojavila pred njima. Voznik minibusa, ki je prevažal domov mlade šolarje iz bližnje šole, je z druge strani zapeljal na most ter opazil, da se je ta na drugi strani začel nevarno majati.
 
Takojšnja reakcija in leta izkušenj so preprečili najhujše. Voznik Derek Trow je takoj prestavil vzvratno in še pravočasno zapeljal z mostu. Pred njim je zevala šest metrov globoka luknja. Most se je porušil v celoti.
 
Mestni svetnik Ken Pollock je povedal, da so posledice katastrofalne. Poškodovanih ni bilo, škoda pa je velika, saj je most povezoval nekaj vasi z glavno cesto. Postavitev nadomestnega lahko traja več mesecev. Izgubili so tudi zgodovinski spomenik, saj je bil most zaščiten kot del kulturne dediščine.
 
Deli s prijatelji