BBC

Voditelj zasluži več kot dva milijona letno, in to na javni televiziji

Objavljeno 23. julij 2017 18.40 | Posodobljeno 23. julij 2017 18.42 | Piše: STA, Ma. M.

Enim na milijone evrov, drugim zgolj za kruh ...

LONDON – Vodilne voditeljice in novinarke britanske medijske mreže BBC so v pismu, ki ga je podpisalo več kot 40 zaposlenih na BBC, objavil pa britanski časnik The Telegraph, danes zahtevale takojšnjo ukrepanje za odpravo plačne neenakosti glede na spol. BBC je ta teden prvič objavil seznam svojih največjih zaslužkarjev.

Ogromne razlike glede na spol

Seznam je razkril manjši delež žensk med največjimi zaslužkarji in hkrati velike razlike glede na spol. Izkazalo se je, kar so mnoge domnevale že vrsto let, da so namreč ženske na BBC za isto delo plačane manj kot moški, so v javnem pismu poudarile zaposlene na BBC. Pod pismo, ki so ga zaposlene naslovile na direktorja BBC Tonyja Halla, so se med drugim podpisale sovoditeljica oddaje One Show Alex Jones, voditeljica poročil Fiona Bruce in poročevalka iz Wimbledona Sue Barker.

Direktor Hall je sicer že obljubil, da bo BBC obravnaval vprašanje plačnih neenakosti, a so podpisnice poudarile, da je BBC za plačne neenakosti vedel že leta.

Voditelju 2,2 milijona, voditeljici 500.000

BBC je v sredo prvič objavil seznam izplačil in bil nemudoma deležen kritik, ker je na njem samo tretjina žensk. Na vrhu seznama je televizijski in radijski voditelj Chris Evans z okoli 2,2 milijona britanskih funtov letnega zaslužka. Najbolje plačana ženska je voditeljica televizijskega šova Stricly Come Dancing Claudia Winklemann z letnim zaslužkom od 450.000 do 500.000 britanskih funtov.

Deli s prijatelji