SP V NOGOMETU

Visoke kazni Argentini, Hrvaški in Srbiji

Disciplinska komisija Mednarodne nogometne zveze je izrekla denarne kazni argentinski, srbski in hrvaški nogometni zvezi zaradi navijaških incidentov na svetovnem prvenstvu v Rusiji.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Reuters

NYON – Argentinci bodo morali plačati 90.000 švicarskih frankov, Srbe so kaznovali s plačilom globe v višini 54.000 frankov, medtem ko kazen za Hrvate znaša 13.000 frankov.

Argentinska zveza je dobila kazen zaradi nešportnega vedenja navijačev, ki so na tekmi, potem ko se je ta končala s 3 : 0 v korist Hrvatov, metali petarde, tekmece obkladali s homofobnimi sporočili, na stadionu pa so napadli tudi skupino podpornikov hrvaške reprezentance.

Hrvaška zveza je bila kaznovana zaradi sodelovanja hrvaških navijačev v pretepu. Ti so prav tako na igrišče metali različne predmete. Fifa je hrvaški zvezi izdala tudi opomin, kar pomeni, da jo lahko v primeru novih incidentov doleti še precej višja kazen.

Srbska nogometna organizacija pa je dobila kazen zaradi neprimernih transparentov in sporočil, ki so jih izrekali srbski navijači na tekmi, ko se je ta končala z izidom 2 : 1 za Švicarsko.

Plačati pa bosta morala tudi predsednik zveze Slaviša Kokeza in selektor Mladen Krstajić, in sicer vsak po 5000 frankov zaradi komentarjev, ki sta jih po koncu tekme izrekla na račun sojenja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije