HUDA URA

VIDEO: Voda v Dubrovniku sega do pasu

Objavljeno 12. september 2014 21.46 | Posodobljeno 12. september 2014 21.45 | Piše: STA, Mo. S.

Območje Dubrovnika je danes zajelo močno neurje, največja reševalna akcija je bila na območju Kuparov, kjer so policisti rešili sedem ljudi.

ZAGREB – Hrvaška policija je danes v Kuparih na območju Dubrovnika rešila sedem ljudi, tudi dva otroka, ki so obtičali v poplavljeni hiši. Medtem približno 100 hrvaških vojakov pomaga graditi protipoplavne nasipe na območju Karlovca zaradi pričakovanega naraščanja gladine rek Korana, Kolpa in Mrežnica v večernih urah.

Huda ura v Dubrovniku

Območje Dubrovnika je danes zajelo močno neurje, največja reševalna akcija je bila na območju Kuparov, kjer so policisti rešili sedem ljudi, poroča spletni portal Dubrovački vjesnik

Voda je v Kuparih poplavila več hiš. Poleg policistov ljudem pomagajo gasilci in delavci komunalnih podjetij. Tudi v občini Župa dubrovačka (ta se je leta 1997 ločila od mesta Dubrovnik) je poplavljenih približno 50 stanovanjskih objektov. Pod vodo je več lokalnih cest, za promet je zaprt tudi del jadranske magistrale med Dubrovnikom in Župo dubrovačko, poroča Hrvatski auto klub (Hak).

Obilne padavine so danes povzročile težave tudi z oskrbo s pitno vodo v Dubrovniku, kjer je treba vodo pred pitjem prekuhati.

Strah v Karlovcu

Medtem hrvaški vojaki v jugovzhodnem predmestju Karlovca prebivalcem pomagajo graditi protipoplavne nasipe ob hišah, ki so bile pod vodo v spomladanskih poplavah. V Karlovcu poudarjajo, da preventivni nasipi niso rešitev, temveč je treba dokončati celotni sistem protipoplavne obrambe. V mestu so sicer že poplavljene nekatere mestne ceste.

Vrh vodnega vala Korane in Kolpe pričakujejo v naslednjih nekaj urah.

Z obrambnega ministrstva so sporočili, da je zaradi naraščanja Kolpe v pripravljenosti še 250 vojakov, ki jih bodo v soboto po potrebi poslali na območje Siska.

Deli s prijatelji