VEČ MRTVIH

VIDEO: V obsežnem požaru v skladišču goriva umrlo več gasilcev

Objavljeno 09. junij 2015 16.11 | Posodobljeno 09. junij 2015 16.11 | Piše: STA, M. D.
Ključne besede: požar Kijev

Velik požar v skladišču goriva blizu Kijeva, ki je zahteval več smrtnih žrtev, je povzročila silovita eksplozija.

KIJEV – V obsežnem požaru, ki je po siloviti eksploziji izbruhnil v skladišču goriva blizu Kijeva, je umrlo več gasilcev, je sporočil ukrajinski notranji minister Arsen Avakov. Po nekaterih podatkih naj bi umrli štirje gasilci.

Avakov je na twitterju zapisal: »Eksplozija v skladišču goriva blizu Vasilkiva (30 kilometrov jugovzhodno od Kijeva). Ogromna. Več mrtvih gasilcev. Reševalci mobilizirani, narodna garda v pripravljenosti.« Kot je dodal pozneje, so več gasilcev, za katere so sprva domnevali, da so umrli, žive rešili iz plamenov.

Najmanj štirje mrtvi in šest ranjenih

Velik požar je danes povzročila silovita eksplozija, po kateri so zagorele bližnje stavbe in gasilski tovornjaki, ki so prihiteli na prizorišče. V skladišču namreč divja požar že od ponedeljka zvečer, ko je zagorela ena od cistern. Trenutno je v plamenih najmanj osem cistern z gorivom.
Po podatkih reševalnih službah so umrli najmanj štirje ljudje. Šest jih je po uradnih podatkih ranjenih. Požar si prizadeva omejiti približno 200 gasilcev. Za zdaj še ni podatkov o morebitnih vzrokih požara.

Deli s prijatelji