ŽALOSTNA OBLETNICA

VIDEO: Ubil Emilie, a zlo ni zmagalo

Objavljeno 14. december 2013 21.40 | Posodobljeno 14. december 2013 21.42 | Piše: M. U.

Pred natanko letom dni je v osnovni šoli Sandy Hook umrlo 20 otrok.

Emilie Parker. Foto: Youtube

NEWTOWN – Osnovna šola Sandy Hook v kraju Newtown v zvezni državi Connecticut je bila 14. decembra lani prizorišče enega najbolj krvavih dogodkov v ameriški najnovejši zgodovini. 20-letnik je pobil 20 otrok in šest odraslih.

Za osnovno šolo bodo odstranili vse sledi in do decembra 2016 zgradili novo. Ob žalostni obletnici so prebivalci, ki si seveda še vedno niso opomogli od krvavega dogodka, prosili medije, da jih pustijo pri miru v njihovem žalovanju in spominjanju na pobite žrtve. Nekateri mediji tega niso spoštovali, večina pa vendarle ... 

image


Kljub pokolu otrok zlo ni zmagalo

6-letna Emilie Parker je bila med žrtvami ponorelega strelca tiste usodnega 14. decembra. Njena mati in oče Alissa in Robbie Parker sta se s to izgubo spopadla na svoj način. En mesec po tem grozljivem dejanju sta se namreč srečala z očetom morilca njune hčerkice, Petrom Lanzo. Drug drugemu so izrekli sožalje in se zadržali v kratkem pogovoru. Alissa in Robbie pravita, da ga ne krivita za smrt svoje punčke (imata še dve mlajši hčerkici), čeprav menita, da se vendarle ne more ogniti delni odgovornosti za vznik okoliščin, ki so privedle do tragedije takšnih razsežnosti.

image

Alissa in Robbie sta dobivala pisma podpore od vsepovsod, kar jima je ob nujni skrbi za preostali dve deklici pomagalo, da živita naprej.

Alissa zdaj pravi: »Zlo vseeno ni zmagalo.«

Deli s prijatelji