SUROVA MOČ

VIDEO: Strašljivo: čez mejo z avtom ujeta v tornadu

Objavljeno 09. julij 2015 11.10 | Posodobljeno 09. julij 2015 11.10 | Piše: T. L.

Po italijanski Benečiji je divjal tornado in za sabo pustil uničenje: dva človeka sta umrla, okoli 50 jih je poškodovanih. Poglejte si bližnji posnetek ogromnega tornada.

Foto: youtube

BENETKE – Prava drama se je zgodila včeraj v mestu Dolo v italijanski Benečiji. Območje je namreč zajel tornado in uničil veliko stavb, po poročanju italijanskih medijev sta umrla dva človeka (ena žrtev je 63-letni moški), okoli 50 ljudi pa je poškodovanih, nekateri med njimi huje. 

Tornado je v nekaj minutah povzročil milijonsko škodo. Stavbe je rušil po tekočem traku, zdelo se je, kot da so zgrajene iz papirja, padala so drevesa, ljudje so v paniki iskali zavetje.

Na spletu se je pojavilo kar nekaj strašljivih posnetkov, ki kažejo moč tornada. Portal Meteo Europe glede na povzročeno škodo ocenjuje, da je glede na petstopenjsko Fudžitovo lestvico za razvrstitev tornadov na podlagi hitrosti, vetra in škode, ki jo povzročijo, šlo za tornado moči F 3. V prevodu to pomeni močan tornado z veliko škodo, pri katerem hitrost vetra dosega med 218 in 266 km/h in se pojavlja relativno redko.

Ujeta v tornadu

Takšno divjanje tornada torej ni mačja šala, saj zlahka dvigne in prevrne tudi avto. Dva Italijana, Carlotta in njen oče, sta se znašla ujeta v divjanju tornada pri Dolu in vse skupaj posnela. Tornadu sta se zelo približala, ko pa se je nenadoma obrnil proti njima, sta po cesti začela voziti vzvratno. Na posnetku je slišati vpitje in kletvice.

Na dekle in očeta se je usulo veliko kritik in zmerljivk, češ da sta izzivala in ogrožala svoje življenje, po drugi strani pa so bili številni navdušeni nad nazornim posnetkom. Je pa zdaj dekle na facebooku (kjer je posnetek sprva tudi objavila) zapisala, da njen oče ni noben kreten, idiot ali kaj podobnega, s čimer so ga obkladali neznanci po spletu, in da jo je želel le varno spraviti domov, hkrati pa vse skupaj dokumentirati. 

Poglejte si posnetek strašljivega tornada.

 

RAW footage of the tornado in Venezia Italy today as some chasers take an attempt to drive into it, they were very lucky. Lots of damage has been reported. More info will follow;

Posted by Meteo Europe on Wednesday, 8 July 2015

Deli s prijatelji