SMRT

VIDEO: Sporočilo v slovo: »Na svidenje, svet. Širite dobro energijo«

Objavljeno 03. november 2014 11.20 | Posodobljeno 03. november 2014 11.03 | Piše: T. L.

Bilo je prehudo: Brittany Maynard je konec tega tedna umrla v krogu družine. To je bila njena želja.

V zadnjih trenutkih ji bodo ob strani stali mož Dan, starši in najboljša prijateljica.

»Na svidenje vsem prijateljem in družini, ki jo ljubim. Danes je napočil dan, ki sem ga izbrala, da kljub bolezni umrem dostojanstveno. Ta grozljivi možganski tumor mi je vzel tako veliko … in vzel bi še veliko več.« To so besede Brittany Maynard (29), ki se je odločila, da ne bo čakala, da jo pokonča možganski tumor, zato se je odločila, da umre doma v krogu družine in na način, ki ga je sama izbrala. In umrla je minulo soboto v Portlandu.

Medtem ko je pred dnevi Brittany še sporočila, da bo prestavila datum svoje smrti, se to ni zgodilo. Bilo je prehudo. Konec tedna se je namreč njeno zdravstveno stanje tako močno poslabšalo, da je za dan svoje smrti izbrala soboto. Seznam želja – zadnja je bila obisk Grand Canyona – je izpolnila. In je umrla tako, kot si je želela: mirno, v svoji spalnici in obkrožena z ljudmi, ki jih je imela rada.

Pred smrtjo je svetu sporočila. »Ljudje, ki se na kratko zaustavijo, da bi cenili življenje in se mu zahvalili, so najsrečnejši. Če spremenimo naše razmišljanje, bomo spremenili svet. Želim vam miru in ljubezni.«

Dodala je, da je svet čudovit prostor, da se je največ naučila na potovanjih, medtem ko so ji največ dali najbližji prijatelji in družina. »Na svidenje, svet. Širite dobro energijo,« še sporoča. 

 Zgodba Brittany Maynard 

Deli s prijatelji