PARIŠKI MASAKER

VIDEO: Skupina Eagles of Death Metal spregovorila o pariškem pokolu

Objavljeno 29. november 2015 17.09 | Posodobljeno 29. november 2015 17.09 | Piše: T. Pa.

Radi bi prvi igrali v Bataclanu

PARIZ – Eagles of Death Metal, rock skupina, ki je igrala v dvorani Bataclan, ko se je zgodil teroristični napad, je spregovorila v svojem prvem intervjuju po tragičnem dogodku.

V terorističnih napadih v Parizu je umrlo 130 ljudi, od teh 89 le v Bataclanu. Nobeden izmed članov skupine ni bil ubit, so pa življenje izgubili štirje člani tehnične in produkcijske ekipe, med njimi tudi Nick Alexander, ki je bil pristojen za prodajo zgoščenk in majic.

V 26-minutnem intervjuju za Vice so se člani benda spomnili na travmatične dogodke. Vodja Jessie Hughes je pripovedoval o tem, kako je med napadom skušal v garderobi poiskati svojo dekle Tuesday. Ker je ni našel, se je obrnil, da bi odšel in se znašel iz oči v oči z napadalcem. Ta se je obrnil proti njemu, a je na srečo s cevjo udaril v vrata, kar je Hughesu omogočilo pobeg na prosto, kjer jo je našel.

Bobnar Julian Dorio je dejal, da je takoj zaslutil, da je nekaj narobe, in se skril za svoje bobne ter se splazil preko odra v upanju, da ga ne zadane strel. Medtem je basist Matt McJunkins bil v zaodrju in je s skupino ljudi slišal, da se dogaja pokol. 

Zvočni tehnik Shawn London je povedal, da se je z ranjeno žensko v naročju skril za mešalnike. Videl je, da se bliža morilec in kriči 'Allahu akbar'.

Soustanovitelj benda Josh Homme, ki sicer ni bil na turneji s skupino, je potrdil, da bo skupina izvedla tudi preostanek turneje, ki je bila zaradi tragedije odpovedana. »Pravzaprav nimamo izbire. Ne samo zaradi sebe, tudi zaradi privržencev in zaradi Nicka Alexandra.«

Hughes pa je še dodal: »Komaj čakam, da se vrnemo v Pariz. Želim se vrniti, želim, da smo prav mi prva skupina, ki bo spet igrala v Bataclanu. Naši prijatelji so šli poslušat rock 'n' roll in so umrli. Želim se tja vrniti – in živeti.« 

Celotni posnetek si lahko ogledate na naslednji povezavi:

Deli s prijatelji